Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/74596/aston-martin-pristate-nauja-produkta-lenktyninio-automobilio-simuliatoriu/spausdinti/

„Aston Martin“ pristatė naują produktą – lenktyninio automobilio simuliatorių

Publikuota: 2020-09-16 13:29
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

„Aston Martin“ pristato naują produktą. Kaip neįprasta šiam sportinių ir GT automobilių gamintojui, šis daiktas neturi ratų.

AMR-C01 – lenktyninio automobilio simuliatorius, sukurtas kartu su britų kompanija „Curv Racing Simulators“. „Aston Martin“ pasirūpino AMR-C01 dizainu ir ergonomika, o jų partneriai – gamyba. Šis simuliatorius turi daug ypatingų savybių, tačiau gamintojai kol kas skaičių neatskleidžia.

Prabangaus žaidimų kambario puošmena © „Aston Martin“
Prabangaus žaidimų kambario puošmena © „Aston Martin“

Šis simuliatorius kainuos apie 63 tūkstančius eurų. Tiesa, ši kaina nurodoma be mokesčių. Kodėl taip brangu? Na, gamintojai netaupo medžiagoms.

AMR-C01 simuliatorius yra pagamintas kaip superautomobilis – jis turi anglies pluošto monokoką. Standartinė vairuotojo padėtis imituoja tą, kurią rastumėte „Aston Martin Valkyrie“ hiperautomobilyje. „Aston Martin“ kitais metais turės ir savo vardo komandą Formulėje 1, todėl, galbūt, šį simuliatorių pavyks paruošti ir tam.

„Aston Martin“ ne šiaip sau dabar sugalvojo sukurti tokį produktą. Per COVID-19 įkarštį e. sporto rinka ypač suaktyvėjo. Vis daugiau žmonių susidomi virtualiomis sporto šakomis, ypač kai masiniai renginiai nėra leidžiami.

AMR-C01 turi didelį lenktą ekraną © „Aston Martin“
AMR-C01 turi didelį lenktą ekraną © „Aston Martin“

Tiesa, AMR-C01 kūrėjai teigia, kad tai nėra tik žaidimų stotelė. Tai – ir tikras simuliatorius, kurį gali naudoti lenktynininkai. Tačiau, žinoma, didžiausias dėmesys buvo skirtas dizainui – šio simuliatoriaus korpusas turi ir tradicines „Aston Martin“ groteles.

Tik 150 tokių simuliatorių bus pagaminta. Pirmieji pirkėjus pasieks jau šių metų pabaigoje. Kažkam tai bus Kalėdinė dovana.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!