Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/74445/huawei-pristate-sportui-skirtas-ausines/spausdinti/

„Huawei“ pristatė sportui skirtas ausines

Publikuota: 2020-09-04 19:08
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Justas Stasiulaitis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Huawei“ pristatė naujausias sportui skirtas ausines „FreeLace Pro“. Jos daugeliu atžvilgių yra tipiškos sportui skirtos ausinės, tačiau turi vieną intriguojančią funkciją.

Gamintojo bandymai rodo, kad aktyvus triukšmo slopinimas („ANC") „Huawei“ ausinėse yra iki 40dB ir pranoksta „Apple AirPods Pro“. Pastarosios triukšmą slopina tik iki 33 dB. Taip pat teigiama, kad „FreeLace Pro“ lenkia aukštesnės klasės „Bose QuietControl 30“ ausines.

„Huawei“ pristatė sportui skirtas ausines

Tai, žinoma, vertinama šiek tiek skeptiškai ir ne tik dėl to, kad tai yra ausinių gamintojo teiginiai. Aktyvus triukšmo slopinimo efektyvumas skiriasi priklausomai nuo dažnio diapazono, todėl slopinimo išraiška decibelais, nebūtinai reiškia, kad „FreeLace Pro“ yra geresnės. Rezultatai taip pat skirsis atsižvelgiant į bandymo metodiką ir aplinkos triukšmo rūšį, naudojamą bandymams.

Visi šiuos lyginimus geriausiai galėtų apibūdinti legendinė frazė: „Negalime lyginti, bet palyginkime“. Taip yra dėl to, kad „Apple AirPods Pro“ yra visiškai kitokio tipo ausinės, kurios gali pasiūlyti žymiai daugiau funkcijų nei tik aktyvų triukšmo slopinimą ir su kiekvienu „Apple“ atnaujinimu jos tik gerėja ir galimybių, bei funkcijų sąrašas tik ilgėja.

Bet grįžtant prie jau aptartų „FreeLace Pro“, jos turi labai didelius 14 mm dinaminius garsiakalbius su aliuminio ir magnio lydinio diafragma ir „boso vamzdeliu“, kad pagerintų žemesnio dažnio garsus.

Jų dizainas taip pat leidžia įmontuoti didesnę bateriją. Teigiama, kad ausinės galės veikti 24 valandas nepertraukiamai, daug ilgiau nei „Bose QuietControl 30“, kurios gali pasigirti tik 10 valandų veikimu. Neaišku, ar tai yra įjungus aktyvų triukšmo slopinimą, ar ne, tačiau bendras „Bluetooth“ ausinių baterijos veikimo laikas yra tikrai didelis.

Jos taip pat palaiko greitą įkrovimą. Penkios minutės įkrovimo, jums suteiks net penkias valandas muzikos klausymo.

„FreeLace Pro“ bus trijų spalvų - juoda, žalia ir balta - ir greičiausiai kainuos apie 90–120 eur. Iki šiol patvirtinta tik Kinijos kaina, 599 juaniai (~ 74 eur), tikslių kainų mūsų rinkai tikimasi kitą savaitę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!