Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/7429/korejos-sienas-saugos-ginkluoti-robotai/spausdinti/

Korėjos sienas saugos ginkluoti robotai

Publikuota: 2007-03-21 11:22
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arsenij Gerasimenko
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Korėjos ginkluotųjų pajėgų atstovai neseniai paskelbė, kad „Samsung“ kompanijai buvo pateiktas užsakymas pagaminti tam tikrą skaičių tikrų kovinių robotų „SGR-A1“, kurie greičiausiai saugos taip vadinamą demilitarizuotą zoną – sritį, skiriančią Pietų ir Šiaurės Korėją dar nuo karinių veiksmų pradžios 1950 metais.

„SGR-A1“ nebus įprastas robotas, jis bus panašesnis į nejudančią platformą, o tai, savo ruožtu, išsprendžia komunikacijos ir maitinimo šaltinių problemas. Panašūs kariniai robotai vis labiau populiarėja Izraelio ir JAV kariuomenėse. Korėjos „SGR-A1“ bus skirtas nuolatiniam tam tikro demilitarizuotos zonos ruožo stebėjimui.

Kariniai robotai savo ginkluotės neturės, tačiau bus aprūpinti „Daewoo K3 Light Machine Gun“ šaunamaisiais ginklais, kurie yra naudojamas daugiau nei 30 pasaulio šalių. Roboto jutikliai leis „SGR-A1“ stebėti teritoriją 500 m spinduliu, o taip pat išsaugoti vaizdo kamera nufilmuotą medžiagą archyve.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!