Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/74114/druskininku-rasa-indelis-i-zalesni-rytoju/spausdinti/

„Druskininkų Rasa“ indėlis į žalesnį rytojų

Publikuota: 2020-08-12 13:51
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

UAB „Druskininkų Rasa“ jau dešimtmetį, žingsnis po žingsnio, keliauja link aplinkai draugiškos gamybos. 2012 metais viena iš pirmųjų įmonių pradėjo naudoti žalią lietuvišką energiją – net 100 proc. gamybos procese naudojamos energijos yra išgaunama iš atsinaujinančių energijos išteklių (AEI). Šis žingsnis leido prisidėti prie klimato kaitos mažinimo, kadangi įmonėje naudojant atsinaujinančius energijos išteklius, į atmosferą patenka mažiau kenksmingų medžiagų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Druskininkų Rasa“ indėlis į žalesnį rytojų

Antru dideliu žingsniu tapo 2019 metais UAB „Druskininkų Rasa“ projekto „Fotovoltinės saulės elektrinės įrengimas pramonės įmonėje“ įgyvendinimas. UAB „Druskininkų Rasa“, kartu su UAB „Saulės Grąža“, rado puikų sprendimą, kaip didinant vandens gamybos efektyvumą, tausoti gamtą, išnaudojant atsinaujinantį energijos šaltinį – saulę. Per itin trumpą laiką, buvo įrengti net 1 270 saulės modulių, galinčių pagaminti iki 20 % saviems poreikiams naudojamos elektros energijos. Taigi, dėl vandens gamybos sezoniškumo, saulės elektrinės leido maksimaliai išnaudoti momentiškai generuojamą elektros energiją. Naudodama žalią elektros energiją įmonė prisideda prie aplinkos, kurioje vykdo savo veiklą, tausojimo ir išreiškia savo požiūrį į šalies ekologines problemas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!