Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/73959/tesla-cybertruck-plieninis-kebulas-gales-buti-taip-pakaitintas-kad-keistu-spalvas/spausdinti/

„Tesla Cybertruck“ plieninis kėbulas galės būti taip pakaitintas, kad keistų spalvas?

Publikuota: 2020-07-30 12:04
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Darius Verbickas
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Tikėtina, kad „Cybertruck“ pikapai pas pirkėjus atkeliaus natūralios plieno spalvos ir gamintojas jų nedažys, tačiau Elonas Muskas patvirtino, kad pakaitinus plieną – elektrinio pikapo korpusas galės keisti spalvas, o su lazeriu bus galima padaryti įvairių piešinių.

„Tesla Cybertruck“ © „Tesla“
„Tesla Cybertruck“ © „Tesla“

Nuo pat to momento, kai buvo pristatytas elektrinis „Cybertruck“ pikapas, daug diskusijų kelia tas visą automobilį dengiantis nerūdijančio plieno egzoskeletas.

Daugelis diskutuoja, kaip gi iš tikrųjų atrodys masiškai pardavinėjami elektriniai pikapai ir kaip tokia danga atsilieps jų spalvų pasirinkimui.

Iš pradžių Elonas Muskas tvirtino, kad galbūt „Tesla“ pasiūlys skirtingų spalvų „Cybertruck“ ir net užsiminė apie „matinę juodą spalvą“, tačiau vėliau jis pripažino, kad šiuos „Cybertruck“ šarvus tektų padengti papildomu sluoksniu, kad būtų galima juos nudažyti norima spalva.

Gerai žinoma, kad kaitinamas (grūdinamas) plienas, pradeda keisti savo spalvą. Priklausomai nuo temperatūros lygio, galima gauti kone visą spalvų paletę.

Plieno spalvos pokytis, kintant grūdinimo temperatūrai © commons.wikimedia.org
Plieno spalvos pokytis, kintant grūdinimo temperatūrai © commons.wikimedia.org

Tai gal galima bus pakaitinti „Cybertruck“ plieninį korpusą ir taip gauti skirtingą bei geidžiamą spalvą? Vienam „Twitter“ socialinio tinklo vartotojui to pasiteiravus Elono Musko, jis atsakė – „Taip“.

Kol kas nėra aišku, ar „Tesla“ pati pakaitintų tą plieną pagal „Cybertruck“ užsisakiusio kliento norus, ar tai būtų patikėtina kitoms įmonėms. Greičiausiai, kad pastarasis variantas yra labiau tikėtinas.

Labai tikėtina ir tai, kad ne vienam automobilių entuziastui užtektų fantazijos keisti elektrinio pikapo spalvas. Kai kurie net pradėjo dalintis vaizdo įrašais, kaip galima su lazeriais ant plieno „piešti tatuiruotes“ bei įvairius piešinius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!