Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/73715/zhaoxin-pranese-apie-savo-alternatyva-amd-ir-nvidia-vaizdo-plokstems/spausdinti/

„Zhaoxin“ pranešė apie savo alternatyvą AMD ir NVIDIA vaizdo plokštėms

Publikuota: 2020-07-13 18:48
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Kinijos lustų gamintojas „Zhaoxin“, kai kam jau žinomas kaip x86 procesorių kūrėjas, paskelbė esąs pasirengęs pateikti savo diskrečią grafikos plokštę staliniams kompiuteriams. Bendrovė pranešė pagrindines būsimų naujienų technines charakteristikas, taip pat paskelbė jų pasirodymo rinkoje datą.

„Zhaoxin“ pranešė apie savo alternatyvą AMD ir NVIDIA vaizdo plokštėms

„Zhaoxin“ plane nurodomas 28 nm grafikos procesorius su iki 70 vatų šiluminiu paketu, būdingu biudžetinėms vaizdos plokštėms. Naujienos išleidimas įvyks 2020 m. pabaigoje arba 2021 m. pradžioje. Bendrovė nepraneša išsamesnių specifikacijų, tačiau tikimasi, kad naujas produktas palaikys „DirectX 11.1“ ir „DirectX 12. API“. Anksčiau gamintojas pristatė procesorius „KaiXian KX-6000“, naudojančius savo sukurtus „LuJiaZui“ branduolius ir dviejų kanalų DDR4 atminties valdiklį.

Anot analitikų, „Zhaoxin“ bus sudėtinga įsitraukti į žaidimų segmentą, kurį iš tikrųjų kontroliuoja AMD ir NVIDIA, nes kinams trūksta reikiamo patentų arsenalo. Kompanijos atstovai kol kas nepateikia išsamių komentarų ir neatskleidžia planų apie savo grafikos plokščių išleidimą už Kinijos vidaus rinkos ribų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!