Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/73612/naujausias-samsung-belaidis-ikroviklis-tiesiog-stebina-slepia-aktualia-funkcija/spausdinti/

Naujausias „Samsung“ belaidis įkroviklis tiesiog stebina: slepia aktualią funkciją

Publikuota: 2020-07-03 09:47
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pasaulyje vis dar nepavykstant suvaldyti COVID-19 pandemijos, asmens higiena ir reguliari paviršių dezinfekcija išlieka vienu didžiausių apsaugos nuo infekcijos garantu. Suprasdami viruso infekcijos prevencijos svarbą elektronikos gamintojai vienas po kito pristato vis išmanesnių prietaisų – „LG“ neseniai anonsavo savaime išsivalančias ausines, o jos tėvynainiai „Samsung“ sugalvojo išmanų sterilizacijos sprendimą telefonams – specialų belaidį įkroviklį, žudantį ant išmaniojo paviršiaus besiveisiančius mikrobus.

Naujausias „Samsung“ belaidis įkroviklis tiesiog stebina: slepia aktualią funkciją

Tam naudojamas moksliškai patvirtintas UV-C spindulių metodas, galintis nužudyti net 99 % bakterijų ir virusų. Prietaisas išoriškai primena dėžutę ir yra ganėtinai didelis – jo matmenys siekia 22,8 x 12,8 x 4,9cm. Užtat jo viduje tilps tokie gigantiški telefonai kaip „Samsung Galaxy S20 Ultra“.

Dezinfekcijai naudojamos du UV spindulių šaltiniai, skirti abiejoms telefono pusėms. Tai leidžia įrenginį nuo mikrobų išvalyti vos per 10 minučių. Tiesą sakant, nei idėja, nei metodas nėra naujas – labai panašių išmaniesiems telefonams skirtų dezinfekcinių dėžučių matėme jau prieš kurį laiką.

Unikaliu šį gaminį daro tai, kad jis veikia ne tik kaip dezinfekcijos prietaisas, bet ir kaip belaidis įkroviklis, nors ir ganėtinai lėtas – vos 10 W galios. Kitaip tariant, įdėjus telefoną į dėžutę laikas nebus sugaištas, nes tuo pat metu ne tik bus įkrauta jo baterija, bet ir jo paviršius išvalytas nuo kenksmingų mikroorganizmų.

Naujasis belaidis įkroviklis yra nuoseklios „Samsung“ politikos, kovojančios su COVID-19, vaisius. Dar pandemijos pradžioje kompanija savo parduotuvėse 19 šalių, tarp jų ir Latvijoje, pradėjo siūlyti nemokamą išmaniojo telefono dezinfekcijos paslaugą.

Šis aksesuaras jau parduodamas Tailande ir kainuoja 1590 batų – maždaug 45 eurus. Netrukus jis turėtų pasiekti ir kitas rinkas, tačiau bendrovė kol kas neatskleidžia konkretaus sąrašo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!