Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/73176/neissigaskite-gatvese-galite-pamatyti-savarankiskai-riedancius-paspirtukus-be-zmogaus/spausdinti/

Neišsigąskite – gatvėse galite pamatyti savarankiškai riedančius paspirtukus be žmogaus

Publikuota: 2020-06-02 15:03
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Autonominiai automobiliai – jau niekam nebe naujiena. O ar kada esate pagalvoję, kad keliuose savarankiškai važinėsis elektriniai paspirtukai?

„Go X“. „YouTube“ stopkadras.
„Go X“. „YouTube“ stopkadras.

Trys technologijų kompanijos JAV susivienijo ir įgyvendino neįtikėtinai puikią idėją – pradėjo teikti savaeigių elektrinių paspirtukų paslaugą. Ant paspirtukų įmonė „Tortoise“ sumontavo nuotolinio valdymo įrangą, paslaugą teikia „Go X“, o investicijų paieška ir viešinimu rūpinasi „Curiosity Labs“.

Svarbu paminėti, kad šie paspirtukai nėra jau tokie savarankiški. Juos nuotoliniu būdu valdys operatoriai, įsikūrę Meksikoje. Reaguodami į iškvietimą, operatoriai paspirtuką „nuvairuos“ į numatytą vietą. Bet pripažinkite, skamba įspūdingai?

„Go X“ paspirtukai yra šiek tiek didesni nei mums įprasti elektriniai paspirtukai. Transporto priemonė turi papildomą ratukų porą tam, kad savarankiškai važiuodama į iškvietimą, išlaikytų pusiausvyrą.

Išsikviesti paspirtuką labai paprasta. Nuoma vyksta per „Go X“ programėlę, į nurodytą vietą paspirtukas atvyksta per kelias minutes.

Vienas didesnių privalumų tai, kad nebereikia rinkti po visą miestą išmėtytų paspirtukų, kai galima juos nuotoliniu būdu „nuvairuoti“ ten, kur reikia – į aikštelę, kur jie bus dezinfekuojami, ar į miesto vietas, kuriose sistema rodys tuo metu jų trūkstant.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!