Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/73120/hikvision-atstovai-lietuvoje-nksc-ataskaita-vertiname-pozityviai/spausdinti/

„Hikvision“ atstovai Lietuvoje: NKSC ataskaitą vertiname pozityviai

Publikuota: 2020-05-28 19:26
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Trečiadienį Nacionalinio kibernetinio saugumo centro paskelbto tyrimo išvadas vertiname teigiamai“, – sako „Hikvision“ atstovas Lietuvoje Andrius Dapkevičius ir žada, jog kompanija išanalizuos kiekvieną punktą ir atliks reikiamus pakeitimus.

„Mes visada esame pasiruošę bendradarbiauti su institucijomis, o duomenų sauga yra mūsų esminis prioritetas. Dėl šios priežasties „Hikvision“ produkcija yra nuolatos sertifikuojama atsakingų institucijų, kad būtų užtikrinti visi pasauliniai saugumo standartai. Lygiai taip pat nuolatos vyksta ir stebėjimo sistemų plėtojimas: jos testuojamos, identifikuojamos galimai probleminės vietos, kurias aptikus jos yra sprendžiamos nedelsiant“.

Į visas NKSC vadovo R. Rainio rekomendacijas bendrovė žada atsižvelgti ir jas įvertinti labai atsakingai, o būtinus pakeitimus inicijuoti kuo greičiau.

NKSC testuota „Hikvision“ kamera – 2 metų senumo

„Vienintelė vieta, kuri analizuojant šią ataskaitą mus neramina, jog NKSC testuota „Hikvision“ įranga yra 2018 metų, t. y. 2 m. senumo, – sako A. Dapkevičius. – 2 metai technologijų pasaulyje yra labai daug, nes tobulėjant technologijoms, lygiai taip tobulėja ir jų įsilaužimo mechanizmai. Todėl mes kaip gamintojo atstovas visada rekomenduojame naudoti naujausius produktus ir naujausius programinius atnaujinimus“.

A. Dapkevičius pastebi, kad NKSC savo ataskaitoje vengia kategoriškų teiginių, kad „Hikvision“ produkcija yra nesaugi naudoti, o R. Rainys akcentuoja kameros naudojimą sistemoje maksimaliai duomenų saugai užtikrinti: naudojant uždarą tinklą, duomenų saugos talpyklas ir pan.

„Be to, verta nepamiršti, kad per 2 metus dėl technologijų vystymosi, gali būti, kad kai kurių spragų jau nebeliko, – pastebi A. Dapkevičius. – Bet dabar, kai turime NSKC ataskaitą, dar kartą prasiskanuosime, ką turime pasidaryti iš savo pusės, ir imsimės veiksmų“.

Duomenų saugumas yra ne tik kamera

„Kibernetinis saugumas jau seniai tapo pagrindiniu prioritetu kokybiškiems įrangos gamintojams. Tačiau būtina suprasti, kad įsigiję saugią kamerą iš tiesų saugūs tampate tada, kai pasirūpinate ir savo duomenų saugumu. Yra kameros konfigūravimas, tinklo konfigūravimas ir duomenų talpyklų konfigūravimas – tai yra maksimalaus saugumo trejybė. Ir kalbant apie duomenis ir jų saugumą, kalbėti reikia ne tik apie kameras, bet ir apie tinklą bei duomenų saugyklas, – sako „Hikvision“ atstovas Lietuvoje. – O iš savo pusės mes galime dar kartą pažadėti, kad atsižvelgsime į visas ataskaitos rekomendacijas, nes produkto ir duomenų sauga yra mūsų prioritetas“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!