Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/72937/dviratininku-ramybei-galinio-vaizdo-radaras/spausdinti/

Dviratininkų ramybei – galinio vaizdo radaras

Publikuota: 2020-05-14 20:52
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Dalyvaujant miesto eisme, būtina patogiai ir saugiai judėti. Skatinant sveiką gyvenseną ir mažinant aplinkos taršą, dviračių sportas tampa vis populiaresnis. Tačiau, kad jis būtų saugus tiek dviratininkui, tiek kitiems eismo dalyviams, technologijų įmonė „Garmin“ pristatė apie artėjančias transporto priemones įspėjančius į galinį žibintą integruotus galinio vaizdo radarus „Varia RVR315“ ir „Varia RTL 515“.

Dviratininkų ramybei – galinio vaizdo radaras

Nauji galinio vaizdo radaro įrenginiai yra skirti pagerinti dviratininkų važiavimo kokybę, dalyvaujant miesto eisme. Naudodami naująją „Varia“ programą, dviratininkai kaip pagrindinį ekraną gali naudoti savo telefoną arba suderinamą „Garmin“ įrenginį, pavyzdžiui, „Edge“ dviračio kompiuterį. Susiejus prietaisus, dviratininkams siunčiami tiek vaizdiniai, tiek garsiniai įspėjamieji signalai, signalizuojantys apie transporto priemones, artėjančias iš paskos net iš 140 metrų atstumo. Tačiau dieną, naudodami galinį žibintą „Varia RTL515“, automobilių vairuotojai galės pastebėti dviratininką jau 1,6 km atstumu, dar iki dviračio radarui aptinkant automobilį. Įrenginio žibinte įmontuotas „Peloton“ režimas skleidžia mažo intensyvumo mirksinčią šviesą, kuri neapakins kitų dviratininkų, jei planuojate judėti grupėmis.

„Mūsų ankstesnės kartos galinio vaizdo radaras galiniame žibinte greitai tapo pagrindine įranga viso pasaulio dviratininkams, ramiau važiuojantiems tiek šviesiuoju, tiek tamsiuoju paros metu, – teigė Danas Bartelis, „Garmin“ pasaulinės prekybos viceprezidentas. – Patobulinti įrenginiai leidžia patogiai manevruoti kelyje. Naudojant tokias saugos priemones, kokias galima įsigyti XXI amžiuje, padidėja dviratininkų saugumas, nes jie gali susitelkti ties keliu ir keliamais tikslais.“

„Varia“ programa kelionės metu yra tarsi akis pakaušyje, įspėjanti dviratininką apie netoliese esančias transporto priemones. Važiuojant dviračiu, į dviratininko telefoną perduoda spalvotus įspėjimus – žalias signalas reiškia, kad viskas gerai, geltonas signalas įspėja apie artėjančią transporto priemonę, o raudonas rodo, kad automobilis artėja dideliu greičiu. Be grafinių signalų, dviratininkai apie transporto priemonės artėjimą įspėjami garsiniu signalu ir vibracija. Šios savybės užtikrina, kad dviratininkas yra nuolat informuojamas apie tai, kas vyksta kelyje ne tik priešais jį, bet ir už jo.

Naudodami išmanųjį telefoną, „Varia RVR315“ ir „Varia RTL515“ galima prijungti prie populiarių programų, tokių kaip „Ride with GPS“, kurios leidžia dviratininkams tuo pačiu metu naudoti ir žemėlapius, ir galinio vaizdo perspėjimus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!