Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/72882/greitojo-ikrovimo-trukumai-itin-greitas-krovimas-daro-milziniska-zala-baterijoms-tai-patvirtina-ir-gamintojas/spausdinti/

Greitojo įkrovimo trūkumai: itin greitas krovimas daro milžinišką žalą baterijoms, tai patvirtina ir gamintojas

Publikuota: 2020-05-12 13:41
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų rinkoje pastaruoju metu vyksta ne tik kamerų lenktynės, tačiau dauguma gamintojų pradėjo siūlyti ir itin greitas įkrovimo galimybes. Vieni iš lyderių šioje srityje – „Oppo“, kurie visai neseniai pristatė „Ace2“ modelį, galintį nuo 0 iki 100 proc. įkrauti vos per 30 minučių.

Niekam ne paslaptis, jog greitasis įkrovimas ganėtinai greitai mažina baterijos talpą, o tai lemia ir vis prastėjantį tarnavimo laiką. Niekam nepatinka kai išmanųjį įkrauti reikia labai ilgai, tačiau niekam nepatinka ir labai dažnas krovimas. Būtent dėl to dažnai ir kyla diskusijų ar tikrai reikalingos tokio spartaus įkrovimo technologijos.

Greitojo įkrovimo trūkumai: itin greitas krovimas daro milžinišką žalą baterijoms, tai patvirtina ir gamintojas

„AnandTech“ visai neseniai išsiaiškino, jog 40 W greitasis įkrovimas, kurį naudoja „Oppo“ sumažina baterijos talpą iki 70 proc. per tiek pat laiko kiek 15 W įkrovimas sumažins talpą iki 90 proc. Tokią informaciją vėliau patvirtino ir pats gamintojas, kurio didžioji dalis produktų palaiko nuo 30 W iki 65 W greituosius įkrovimus.

Tai neabejotinai rodo didžiulį greitojo įkrovimo trūkumą, kuris ilgajame periode gali paversti Jūsų išmanųjį telefoną visiškai nenaudojamu arba privers Jus su savimi nuolatos turėti išorinę bateriją. Pavyzdžiui, „Apple“ išmanieji turi maksimalų 18 W greitąjį įkrovimą, o „Samsung“ įrenginiai palaiko 25W įkrovimą. Tiesa, kai kurie modeliai gali krautis ir 45 W greituoju įkrovimu, tačiau tokia sparta veikia pirmas 10-15 minučių.

Taigi, greitas įkrovimas gali Jums padėti sutaupyti nemažai laiko įkraunant savo išmanųjį telefoną, tačiau po kurio laiko įkrauti įrenginį teks vis dažniau ir dažniau, dėl mažėjančios baterijos talpos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!