Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/72770/xiaomi-dukterine-kompanija-kuria-skaidria-n95-kauke-kuri-suderinama-su-telefono-atrakinimu-veidu/spausdinti/

„Xiaomi“ dukterinė kompanija kuria skaidrią N95 kaukę, kuri suderinama su telefono atrakinimu veidu

Publikuota: 2020-05-03 10:26
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Koronaviruso pandemija paskatino vyriausybes visame pasaulyje rekomenduoti piliečiams dėvėti veido kaukes. Lietuvoje, kaip ir kai kuriose kitose šalyse, ja būtina dengti veidą, kai esame viešumoje. Tačiau tai sąlygoja vieną nedidelį, bet ganėtinai erzinantį nepatogumą – kaukės nebeleidžia atrakinti išmaniojo naudojant šiuo metu vis labiau populiarėjančią atrakinimo veidu funkciją. „Xiaomi“ dukterinė kompanija „Huami“, lietuviams geriausiai žinoma dėl „Amazfit“ laikrodžių, nusprendė išspręsti šią problemą ir užsimojo sukurti specialią veido apsaugą.

„Xiaomi“ dukterinė kompanija kuria skaidrią N95 kaukę, kuri suderinama su telefono atrakinimu veidu

Dauguma ekspertų sutinka, kad nuo viruso geriausiai apsaugo N95 standartą atitinkančios veido kaukės, todėl „Huami“ pasirinko gaminti būtent tokią. Bendrovė šiek tiek anksčiau paslaptingai užsiminė apie projektą „uSmile“, kuriuo buvo siekiama palengvinti priverstino saugaus atstumo tarp žmonių laikymąsi. „Huami“ tada skelbė norinti leisti žmonėms matyti vieni kitų emocijas ir veido išraiškas, tuo pat metu laikantis užkrato prevencijos rekomendacijų.

Šiuo metu projektas buvo pervadintas į „Aeri“ ir pranešama, jog tai bus skaidri veido kaukė. Panašu, jog gamintojas atrado ir kitą tokio produkto privalumą – be aplinkinių emocijų stebėjimo vartotojai galės džiaugtis puikiai veikiančiu veido atpažinimu. Ši funkcija neveikia su įprastomis kaukėmis, kadangi atrakinimas veidu paremtas atstumų tarp tam tikrų veido dalių nustatymu, ko atlikti neleidžia neskaidrios veido apsaugos.

Žvelgdami į pateiktas nuotraukas, galime matyti skaidrų rėmą ir nuo rasojimo apsaugotą korpusą. Jame montuojamas keičiamas filtras, besisukantis ventiliatorius bei UV lempa, skirta papildomai dezinfekcijai. Būtina pažymėti, jog „Huami“, kaip visos N95 standarto kaukės, prie veido priglunda labai stipriai, todėl oro cirkuliaciją palengvinantis malūnėlis yra labai naudingas. Jam ir UV lempai energiją tiekianti baterija įkraunama USB-C laidu – tuo pačiu, kuriuo pildote ir savo išmaniojo akumuliatorių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!