Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/72249/samsung-stiprina-savo-pozicijas-ir-procesoriu-rinkoje-daugumos-nemegstamas-exynos-kyla-i-virsu/spausdinti/

„Samsung“ stiprina savo pozicijas ir procesorių rinkoje: daugumos nemėgstamas „Exynos“ kyla į viršų

Publikuota: 2020-03-25 11:32
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pastaruoju metu Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ susilaukė nemažai kritikos iš vartotojų dėl jų kuriamų „Exynos“ procesorių, tačiau tai nesutrukdė praėjusiais metais užfiksuoti šių lustų augimo. Kaip skelbia „Counterpoint Research“, gamintojo kuriami procesoriai ne tik padidino užimamą rinkos dalį, tačiau ir pakilo į trečią poziciją.

„Samsung“ stiprina savo pozicijas ir procesorių rinkoje: daugumos nemėgstamas „Exynos“ kyla į viršų

Pranešama, kad pirmoje pozicijoje mobiliųjų procesorių rinkoje 2019 metais išliko „Qualcomm“, kurių produktai užima 33,4 proc. rinkos, o antroje vietoje ir toliau išlieka „MediaTek“ su 24,6 proc. Iškart po šių dviejų gamintojų rikiuojasi ir „Samsung“, kurie savo rinkos dalį praėjusiais metais padidino 2,2 proc. ir dabar sudaro 14,1 proc.

Į ketvirtąją poziciją nukrito „Apple“, kuri prarado 0,5 proc. rinkos ir dabar užima 13,1 proc., o penketuką užbaigia Kinijos milžinė „Huawei“ ir jos kuriami „Kirin“ procesoriai. Įdomu ir tai, jog vienintelės dvi kompanijos, kurių lustų rinkos dalis augo ir yra „Samsung“ bei „Huawei“.

2020 metai gali įnešti ir daugiau pokyčių. „Samsung“ pradėjo daugiau naudoti „MediaTek“ procesorių, kurie atsiduria žemesnės klasės gamintojo įrenginiuose. Taivaniečių kompanijos pozicijas gali sustiprinti ne tik „Samsung“, tačiau ir „OnePlus“. Nors pastarasis gamintojas ir yra ilgametis „Qualcomm“ partneris, tačiau šiemet tai gali pasikeisti. Kinai planuoja pristatyti „OnePlus 8 Lite“ modelį, kuris galimai naudos būtent „MediaTek“ mikroschemų rinkinį.

„Samsung“ savo kuriamus „Exynos“ procesorius gamina ne tik savoms reikmėms, tačiau surado ir naują klientą – tai „Vivo“. Pastaroji kompanija „Exynos“ lustą panaudojo „X30“ serijos įrenginiams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!