Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/72209/xiaomi-keicia-savo-planus-atsisake-pries-keleta-metu-kilusios-idejos/spausdinti/

„Xiaomi“ keičia savo planus: atsisakė prieš keletą metų kilusios idėjos

Publikuota: 2020-03-24 11:13
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanija „Xiaomi“ dar prieš beveik tris metus pristatė pirmąjį savo kurtą procesorių „Surge S1“. Dar po metų, Barselonoje įvykusioje „Mobile World Congress 2018“ parodoje, turėjo būti pristatytas ir antros kartos lustas, tačiau tai niekada ir neįvyko.

Pastaruosius metus „Surge“ pavadintų procesorių likimas buvo apipintas įvairiausiais gandais. Iš pradžių buvo skelbiama, jog „Xiaomi“ dirba su TSMC, o 2019 metais buvo kalbama, kad už lustų kūrimą atsakingas departamentas jau dirba ties dirbtinio intelekto (DI) įranga, kuri skirta IoT įrenginiams.

„Xiaomi“ keičia savo planus: atsisakė prieš keletą metų kilusios idėjos

Naujausia informacija rodo, kad „Xiaomi“ galiausiai nusprendė daugiau dėmesio skirti mažos galios „Bluetooth“ ir kitų radijo dažnių mikroschemų rinkinių kūrimui. Teigiama, jog toks žingsnis leis kompanijai pasiūlyti labiau konkurencingų produktų ir išlaikyti įmonės pelningumą. Taigi, panašu, kad „Surge S1“ procesorius buvo pirmas ir paskutinis „Xiaomi“ sukurtas procesorius.

2017 metais pristatytas „Surge S1“ procesorius buvo panaudotas „Xiaomi Mi 5C“ išmaniajame telefone. Kalbant apie patį lustą, jis ganėtinai paprastas. Jame buvo naudojama 28 nm architektūrą su ARM geležimi. Šį mikroschemų rinkinį sudarė aštuoni „Cortex-A53“ branduoliai ir keturių branduolių „Mali-T860“ vaizdo plokštė. Kaip jau minėjome, „Mi 5C“ modelis buvo pirmasis ir paskutinis šį procesorių naudojantis telefonas. Dar 2018 metais buvo pasirodę informacijos apie galimo „Mi 6c“ modelio išleidimą, tačiau jis taip niekada ir nebuvo išleistas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!