Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/72191/samsung-ruosia-ispudinga-kameros-jutikli-telefonams-pikseliu-skaicius-privers-issizioti/spausdinti/

„Samsung“ ruošia įspūdingą kameros jutiklį telefonams, pikselių skaičius privers išsižioti

Publikuota: 2020-03-21 21:06
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ kuria ne tik išmaniuosius telefonus ar kitus išmaniuosius įrenginius, tačiau ir gamina pačius įvairiausius komponentus. Visi puikiai žinome, jog šios kompanijos asortimente galima rasti įvairių ekranų, lustų, o taip pat ir kamerų jutiklių. Praėjusių metų pabaigoje „Samsung“ pristatė 108 MP jutiklį „ISOCELL Bright HMX“, tačiau panašu, kad tai dar ne pabaiga.

„Samsung“ ruošia įspūdingą kameros jutiklį telefonams, pikselių skaičius privers išsižioti

108 MP jutiklį „Samsung“ jau panaudojo savo naujausiam ir galingiausiam flagmane „Galaxy S20 Ultra“, o dabar pasirodė naujienos ir apie trečios kartos milijardo taškų kamerų jutiklį. Pranešama, kad naujasis jutiklis bus 150 mln. taškų raiškos, o pačio jutiklio dydis sieks vos 2,54 cm. Ši „Samsung“ naujiena turėtų būti aprūpinta „Samsung Nonacell“ technologija, kuri turėtų jungti ne keturis taškus į vieną, o net devynis, kas leistų išgauti 16 MP raiškos nuotraukas.

Įdomu tai, jog remiantis naujausiais gandais, pirmasis telefonas su šiuo jutikliu turėtų būti išleistas Kinijos gamintojo „Xiaomi“, o tai turėtų įvykti šių metų pabaigoje. Analogiškai įvyko ir su 108 MP jutikliu, kuris iš pradžių buvo panaudotas „Xiaomi Mi Note 10“ telefone, o tik šių metų pradžioje pasirodė ir „Samsung“ sukurtas išmanusis.

Naująjį „Samsung“ kuriamą 150 MP raiškos jutiklį 2021 metų pradžioje turėtų panaudoti ir dar dvi Kinijos kompanijos – tai „Oppo“ ir „Vivo“. Tiesa, reikėtų nepamiršti to, jog ši informacija nėra patvirtinta oficialiai nei vieno iš šių gamintojų – pradedant „Samsung“ ir baigiant visomis trimis Kinijos kompanijomis, kurios siejamos su naujuoju jutikliu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!