Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/72117/xiaomi-ismanusis-laikrodis-netrukus-gales-valdyti-automobilius/spausdinti/

„Xiaomi“ išmanusis laikrodis netrukus galės valdyti automobilius

Publikuota: 2020-03-17 18:32
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Xiaomi“ paskelbė apie bendradarbiavimą su Šanchajaus elektromobilių gamintoju „NIO“. Kinų technologijų milžinė įsipareigojo sukurti specialią aplikaciją, kuri gebės valdyti tam tikras automobilio funkcijas. Tačiau svarbiausia, jog ji veiks ne tik išmaniajame telefone, bet neseniai pristatytame „Mi Watch“ laikrodyje.

„Xiaomi“ išmanusis laikrodis netrukus galės valdyti automobilius

Remiantis oficialiais dokumentais, šis prietaisas galės rodyti visą informaciją apie mašiną – kelionės duomenis, įkrovos lygį, galimą nuvažiuoti atstumą ir dar daugiau. Automobilio savininkas taip pat bus įspėjamas, jei paliks neuždarytus langus, duris, bagažinės dangtį. „NIO“ atstovai mini ir vieną labai praktišką tokių įspėjimų pavyzdį – jei automobilio padanga bus pradurta jums esant darbe ar namie, per kelias sekundes būsite apie tai informuotas laikrodyje. Tai leis jums iškart imtis veiksmų ir sutaupyti kaip įmanoma daugiau brangaus laiko.

Kalbant apie „Mi Watch“ aplikacijos funkcijas, iš pradžių bus palaikomi tokie naudingi dalykai kaip nuotolinis durų užrakinimas ir atrakinimas, oro kondicionieriaus įjungimas, langų valdymas. Taip pat jei savininkas netyčia užmirštų, kur pasistatė savo transporto priemonę, „NIO“ programėlė padės ją lengvai surasti – blykstelėti šviesomis, įjungti garso signalą ir matyti geolokaciją.

Partneriai ateityje planuoja ir daugiau išmanių funkcijų. Pavyzdžiui, NFC mikroschema leistų atrakinti automobilį tiesiog prikišus laikrodį prie durelių rankenos – nereikėtų nieko spausti. Skelbiama, jog naujoji „Mi Watch“ programėlė bsu suderinama su visais „NIO“ modeliais. „Xiaomi“ šiuo metu yra vienas didžiausių dėvimų įrenginių gamintojų pasaulyje, todėl toks bendradarbiavimas tik dar labiau prisideda prie ekosistemos plėtros ir vertės vartotojui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!