Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/71708/huawei-kovoja-su-koronavirusu-pasitelkdama-liftus-ir-ismaniuosius-telefonus/spausdinti/

„Huawei“ kovoja su koronavirusu, pasitelkdama… liftus ir išmaniuosius telefonus

Publikuota: 2020-02-16 17:50
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu
„Huawei“ kovoja su koronavirusu, pasitelkdama… liftus ir išmaniuosius telefonus

Bendradarbiaudama su „Wanglong Intelligent“, „Huawei Cloud IoT“ sukūrė bekontaktį liftų valdymo sprendimą, panaikinantį bet kokį kontaktą tarp žmogaus ir lifto mygtukų.

Tyrimai, atlikti viešbučiuose, restoranuose ir bankuose nustatė, jog virusų ir bakterijų koncentracija ant lifto valdymo klavišų yra maždaug 40 kartų didesnė nei ant viešojo tualeto klozeto. Galbūt mums, lietuviams, tai neskamba gąsdinančiai, tačiau koronaviruso protrūkio kankinamoje Kinijoje į tai žiūrima labai rimtai.

Šis „Huawei“ sprendimas leis žmonėms liftus valdyti per specialią aplikaciją, Bluetooth ir „WeChat“ įskiepį. Išmaniajame telefone pasirinkus aukštą ir išsikvietus liftą, jo durys automatiškai atsidaro, o įlipus galima matyti, kad norimas aukštas jau pasirinktas – jokių mygtukų spausti nebereikia.

Beje, tai tokia liftų modernizacija turi ir kitą privalumą – prieigą į tam tikrus aukštus per aplikaciją galima suteikti tik tam tikriems žmonėms, taip išvengiant pašalinių patekimo.

Pradedant nuo dabar ir baigiant birželio 30 diena, valstybinės įstaigos, bendruomenės, mokyklos ir kitos institucijos Kinijoje gaus prieigą prie šios paslaugos. Taip tikimasi bent minimaliai sumažinti pavojingos infekcijos plitimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!