Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/71653/amd-atskleide-ryzen-4000-procesoriu-tiesioginius-konkurentus/spausdinti/

AMD atskleidė „Ryzen 4000“ procesorių tiesioginius konkurentus

Publikuota: 2020-02-12 15:11
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Nauja skaidrė labai gerai parodo, kurioje rinkos vietoje AMD mato savo „Ryzen 4000“ APU procesorius. Skaidrėje galime pamatyti „Ryzen 4000“ serijos procesorių tiesioginius konkurentus. Kol kas ten trūksta „Comet Lake“ procesorių, nes jie dar neišleisti. Dėl to AMD savo H serijos procesorius lygina su 9 kartos „Core“ procesoriais. AMD U serijos procesoriai jau lyginami su „Ice Lake“ 10 nm procesoriais.

Ant popieriaus atrodo, kad „Intel“ laukia sunkūs laikai ir nešiojamų kompiuterių segmente. AMD visur turi branduolių pranašumą ir labai panašų dažnį. Iš seniau žinome, kad AMD su „Zen 2“ architektūra nuo „Intel“ neatsilieka su sparta per taktą, tad matematika paprasta, „Ryzen 4000“ procesoriai turi lengvai laimėti prieš savo tiesioginius konkurentus.

Iki šiol dar nėra paskelbta tiksli data kada bus išleidžiami nešiojami kompiuteriai su „Ryzen 4000“ serijos procesoriais. Žinome tik tiek, kad tai turi įvykti pirmame 2020 metų ketvirtyje. Nežinia ar šių planų nepakoreguos Kinijoje siaučiantis „Korona“ virusas, nes dauguma gamintojų nešiojamus kompiuterius būtent ir gamina Kinijoje.

AMD atskleidė „Ryzen 4000“ procesorių tiesioginius konkurentus
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!