Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/71333/ar-noretumete-jaustis-lyg-eitumete-kai-vaziuojate-automobiliu-jaguar-land-rover-kuria-tokia-sistema/spausdinti/

Ar norėtumėte jaustis lyg eitumėte, kai važiuojate automobiliu? „Jaguar Land Rover“ kuria tokią sistemą

Publikuota: 2020-01-20 19:08
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

„Jaguar Land Rover“ kuria naujas sėdynes, kurios padės vairuotojui pasijusti, tarsi jis eina pėsčias. Tik kam?

Šiuolaikinis žmogus labai daug laiko praleidžia sėdėdamas. Sėdi ir šį straipsnį rašantis, ir šį straipsnį skaitantys. Tai nėra labai gerai. Apsunkinta kraujotaka kenkia širdžiai, silpsta kojų raumenys, o ką jau kalbėti apie sėdmenis ir klubus. Pasaulio Sveikatos Organizacija skaičiuoja, kad 1,4 milijardai pasaulio žmonių kasdien sėdi per ilgai. Ir tai niekada nėra gerai, bet tai ypač pavojinga vairuotojams.

Nauja „Jaguar Land Rover“ imituos vaikščiojimo judesius © Gamintojo nuotrauka
Nauja „Jaguar Land Rover“ imituos vaikščiojimo judesius
© Gamintojo nuotrauka

Ilgas vairavimas kenkia sveikatai. Dar daugiau 0 sėdėdamas žmogus pavargsta. Suderinkite tai su kelio monotonija ir greitai suprasite, kodėl žmonės vairuodami pasijunta mieguisti.

Bet niekas nekuria automobilių, kuriuose būtų galima atsistoti. Tai būtų kvaila ir nesaugu. Tačiau nemanykite, kad automobilių gamintojai neieško išeities. Būtent tam ir kuriamos masažuojančios sėdynės, kurios suaktyvina kraujotaką apatinėje kūno dalyje.

„Jaguar Land Rover“ kuriama išeitis yra tiek tiek kitokia. Jungtinės Karalystės automobilių gamintojas kuria sėdynes, kurių pagrindas judės, kartu judindamas ir vairuotojo ar keleivio kojas. Šis judesys turėtų suaktyvinti kraujotaką ir išjudinti sąnarius. Tiesa, paties judesio amplitudė būtų visai maža, kad nekiltų grėsmė paleisti pedalų.

„Jaguar Land Rover“ teigia, kad tai stipriai pagerins žmonių komfortą ilgų kelionių metu ir bent šiek tiek sumažins su ilgu sėdėjimu susijusią riziką. Tai tikrai nepakeis būtinybės dažnai sustoti ir pramankštinti kojas.

Prireiks šiek tiek laiko, kol šios sėdynės pasieks „Jaguar Land Rover“ automobilius. Iki tol jūs galite pagerinti savo savijautą tinkamai sureguliuodami savo padėtį automobilyje:

Tai ne pirmas „Jaguar Land Rover“ išradimas, siekiant pagerinti vairuotojo ir keleivių savijautą bei sveikatą automobilyje. Alergenus gaudantys filtrai jau nieko nestebina, tačiau „Jaguar Land Rover“ eksperimentavo ir su UV spinduliais bakterijoms žudyti. Taip pat buvo ieškoma inovatyvių sprendimų užkertančių kelią jūros ligai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!