Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/71024/ismanioji-pirstine-leis-astronautams-valdyti-dronus-pirstu-ir-rieso-judesiais/spausdinti/

Išmanioji pirštinė leis astronautams valdyti dronus pirštų ir riešo judesiais

Publikuota: 2019-12-23 13:49
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: LRT.lt

Vis garsiau kalbant apie žmones Mėnulyje ir Marse, mokslininkai sukūrė išmaniąją pirštinę, kuri astronautams leis valdyti dronus ir robotus tiesiog judinant ranką ar pirštus.

Išmaniosios pirštinės / „Haughton-Mars Project“ nuotr.
Išmaniosios pirštinės / „Haughton-Mars Project“ nuotr.

Tokias pirštines sukūrusi bendrovė „Ntention“ skelbia, kad pirštinės galės būti susietos su įvairiausiais prietaisais, o astronautas valdydamas mašinas galės tuo pačiu metu atlikti ir kitus darbus, pavyzdžiui, rinkti uolienų pavyzdžius.

„Astronautams reikia tokių kosminių kostiumų, kurie palengvintų jų atliekamus darbus, o ne juos pasunkintų. Naujos kartos kostiumai turės integruotas technologijas, kurios leis rankų judesiais valdyti robotus", – pranešime cituojamas mokslų daktaras Gregas Quinnas, mokslininkas, kuriantis astronautų kostiumus.

Išmaniosios pirštinės / „Haughton-Mars Project“ nuotr.
Išmaniosios pirštinės / „Haughton-Mars Project“ nuotr.

Pirštinės buvo sėkmingai išbandytos Devono saloje Arktyje. Dėl savo marsietiško kraštovaizdžio daugiau nei du dešimtmečius sala laikoma idealia bandymų vieta. Marso institutas salą apibūdino kaip „poliarinę dykumą“. Tai yra viena didžiausių negyvenamų salų Žemėje.

Kosminiai kostiumai dažniausiai būna sunkūs ir nepatogūs, astronautams sunku judinti rankas. Išmaniosios pirštinės turėtų palengvinti kitų planetų tyrinėtojų darbą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!