Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/70869/nvidia-uzregistravo-hopper-prekini-zenkla/spausdinti/

„nVidia“ užregistravo „Hopper“ prekinį ženklą

Publikuota: 2019-12-11 09:17
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„nVidia“ JAV patentų biure užregistravo „Hopper“ ir „Aerial“ prekių ženklus. „Aerial“ yra programinės įrangos kūrimo komplektas skirtas grafikos procesorių spartinimui 5G tinklams. Mus labiau domina „Hopper“ prekinis ženklas.

„nVidia“ užregistravo „Hopper“ prekinį ženklą

Manoma, kad „Hopper“ bus grafikos procesorių architektūra po „Ampere“. Su „Hopper“ turėtume sulaukti iš kelių lustų sudaryto grafikos procesoriaus dizaino. Gali nutikti ir taip, kad pirmiausiai tokie, iš kelių lustų sudaryti, grafikos procesoriai būtų skirti tik serveriams, o žaidėjams ir toliau būtų siūlomi monolitiniai lustai.

Iš kelių lustų sudaryti grafikos procesoriai tikrai atneš revoliuciją į vaizdo plokščių segmentą. Galime tikėtis stipriai išaugusios spartos. Panašią technologiją kuria ir AMD, bet nei viena kompanija nėra pateikusi konkretaus laikotarpio, kada kelių lustų dizainas bus naudojamas ir vaizdo plokštėse.

Grace Hooper buvo kompiuterių mokslininkė ir išpopuliarino nepriklausomų programavimo kalbų idėją. Tai nuvedė prie COBOL programavimo kalbos sukūrimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!