Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/70782/po-x570-seksianti-mikroschemu-rinkini-kurs-ne-patys-amd/spausdinti/

Po „X570“ seksiantį mikroschemų rinkinį kurs ne patys AMD

Publikuota: 2019-12-04 11:14
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„X570“ mikroschemų rinkinys yra pirmasis, kuris masėms siūlo PCIe 4.0 technologiją, bet viskas tikrai nėra tobula. Šį mikroschemų rinkinį kūrė patys AMD, bet blynas atrodo pasvilęs. Jau seniai nebuvo girdėta, kad vidutinio segmento pagrindinėse plokštėse reikėtų naudoti aktyvų aušinimą mikroschemų rinkiniui. Tai yra dėl to, nes pakilo duomenų pralaidumas, o tuo pačiu ir išskiriamo karščio kiekis. Be to, šis mikroschemų rinkinys yra labai brangus. Manoma, kad AMD atsisakys mikroschemų rinkinių verslo, kuris duoda mažai pelno, ir perlais jį kitoms firmoms, kaip darė su „X470“ ar kitais mikroschemų rinkiniais. Sekantis AMD mikroschemų rinkinys flagmanas, turės būti ne tik daug vėsesnis, bet ir išlaikyti PCIe 4.0 standartą, kaip tai pavyks padaryti pamatysime ateityje.

Po „X570“ seksiantį mikroschemų rinkinį kurs ne patys AMD

Ir dabar „B550“ mikroschemų rinkinį kuria „ASMedia“. „B550“ negalės pasiūlyti PCIe 4.0 technologijos, o vietoj to turės keturias PCIe 3.0 linijas bendravimui su procesoriumi ir 8 PCIe 3.0 linijas jungtims. Nepaisant to, kad „B550“ nepalaikys PCIe 4.0, tokios pagrindinės plokštės vis tiek galės pasiūlyti PCIe 4.0 jungtis. Tai bus įmanoma jei bus naudojamas „Ryzen 3000“ serijos procesorius. Procesorius PCIe 4.0 gali tiekti į pirmą PCIe X16 jungtį, o taip pat į M.2 NVMe jungtį. Iš tiesų, AMD dar nėra patvirtinę, kad PCIe 4.0 „B550“ pagrindinėse plokštėse veiks, bet būtų labai keista, jei ši technologija būtų atjungta specialiai norint padidinti „X570“ pagrindinių plokščių pardavimus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!