Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/70657/galbut-sunku-patiketi-taciau-zmones-tranko-save-elektra-kad-atsikratytu-blogu-iprociu/spausdinti/

Galbūt sunku patikėti, tačiau žmonės tranko save elektra, kad atsikratytų blogų įpročių

Publikuota: 2019-11-25 14:23
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: LRT.lt

Rodos, laikai, kai daugybė žmonių dėl įvairių fizinių ir psichologinių sutrikimų buvo gydomi elektros iškrovomis, jau liko praeityje, tačiau sukurta apyrankė byloja ką kita. Nesvarbu, ar norite mesti rūkyti, ar per daug laiko praleidžiate socialiniuose tinkluose, ar kramtote nagus, „Pavlok“ apyrankė padės jums save nubausti, skelbia „ABC News“.

Apie 200 eurų kainuojantis įrenginys „pavaišins“ jus 35O voltų elektros šoku tada, kai elgsitės blogai.

Apyrankės savininkas gali save nubausti pats, tačiau jūsų draugai taip pat gali atsisiųsti specialią programėlę ir, sužinoję, kad, pavyzdžiui, valgote per daug nesveiko maisto, nutrenkti jus elektra.

Be to, tam tikrus jūsų įpročius programėlė atpažinti gali pati. Jei per ilgai miegate ir neatsikeliate laiku, žadintuvas elektros šoku greičiausiai neleis dar dešimčia minučių pavėlinti dienos pradžios.

Apyrankė „Pavlok“ / „Amazon“ nuotr.
Apyrankė „Pavlok“ / „Amazon“ nuotr.

Apyrankes ir programėlę sukūrė JAV bendrovė „Behavioral Technology“. Pasak jos atstovų, pakanka 3–5 dienų, kad žmogus pajustų naudą ir mažiau darytų tai, ko nori ateityje nedaryti visiškai.

Pasak kūrėjų, taip netinkamas įprotis, kurio norima atsisakyti, smegenyse susiejamas su neigiamu potyriu. Jie taip pat teigia, kad įrenginį naudoti saugu, jei žmogus yra sveikas.

Po vieno įkrovimo baterijos užtenka 150 elektros iškrovų. Išradėjas Maneesh Sethi sako, kad elektros iškrova neprilygsta „tazerio“, tačiau jos pakanka, kad žmogus „pašoktų“. Anot jo, nedidelis patiriamas skausmas daugeliui gali padėti gyventi daug sveikiau.

Jis apyrankę išbandė ir pats, nes manė, kad yra priklausomas nuo socialinių tinklų, ir ji jam padėjo. Be to, jis buvo nusivylęs visomis kitomis programėlėmis ir įrenginiais, kurie turėtų padėti gyventi aktyviau.

Tiesa, mokslininkai tokiam įrenginiui negaili kritikos. Pasak mokslų daktaro Grego Casono tai tiesiog yra saviapgaulė. „Tokie įrenginiai neveikia. Reiktų juos prirakinti prie rankos, kad žmogus savo noru negalėtų jų nusiimti. Tik tokiu atveju galėtume kalbėti apie poveikį, nes dabar nuo priklausomybių kenčiantis žmogus gali ją nusiimti bet kada“, – teigė jis.

Žmonių atsiliepimai įvairiose internetinėse parduotuvėse taip pat yra labai skirtingi. Vieni džiaugiasi, kad jiems ji padeda, kiti kritikuoja prastą įrenginio kokybę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!