Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/70580/cirke-ir-zoologijos-sode-gyvunus-jau-pakeicia-hologramos/spausdinti/

Cirke ir zoologijos sode gyvūnus jau pakeičia hologramos

Publikuota: 2019-11-19 11:31
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: LRT.lt

Tikriausiai daugelis girdėjo istorijų apie tai, jog laukiniai cirko gyvūnai laikomi itin prastomis sąlygomis. Jiems trūksta maisto, erdvės, pasitaiko ir smurto prieš gyvūnus atvejų. Tačiau ar tikrai visi gyvūnų cirkai turi būti uždaryti? Galbūt cirkui tiesiog reikia pasikeisti ir išnaudoti naujausių technologijų galimybes.

Dramblio holograma cirke / Stopkadras
Dramblio holograma cirke / Stopkadras

Vienas cirkas Vokietijoje vietoje gyvūnų naudoja hologramas. Pavyzdžiui, žiūrovai gali pamatyti ausimis mojuojantį ir triukus atliekantį dramblį, kuris po pasirodymo akimirksniu dingsta, skelbia BBC.

„Roncalli“ cirke žiūrovai gali išvysti ir kitų gyvūnų 3D hologramas. 1976 metais įkurtas cirkas gyvūnų atsisakė 2018 metais.

Skelbiama, kad hologramai sukurti reikia 11 vaizdo projektorių. Jie leidžia sukurti ne tik įprastų triukų hologramas, tačiau ir papildomą realybę. Pavyzdžiui, nereikia didelio akvariumo, kad scenos viduryje atsidurtų milžiniška auksinė žuvelė.

Cirko atstovai skelbia, kad tokį sprendimą teko priimti, nes visuomenės nuomonė apie cirke laikomus gyvūnus yra labai prasta. Be to, keliauti su laukiniais gyvūnais yra labai sudėtinga ir brangu. Pavyzdžiui, cirko skaičiavimais, viena kelionė su gyvūnais jiems 2016 metais kainuodavo 90 tūkst. dolerių.

Gyvūnų gynėjai sveikina tokį cirko sprendimą ir teigia, kad cirko pavyzdžiu turėtų pasekti ne tik vis dar gyvūnus pasirodymu metu naudojantys cirkai, bet ir zoologijos sodai. Šiuo metu visame pasaulyje daugiau kaip 40 šalių draudžia cirkų pasirodymus su gyvūnais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!