Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/70322/kitokia-arklio-galia-suomiai-konkuru-varzybu-metu-mesla-panaudojo-elektrai-gaminti/spausdinti/

Kitokia arklio galia: suomiai konkūrų varžybų metu mėšlą panaudojo elektrai gaminti

Publikuota: 2019-10-30 10:38
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: LRT.lt

Arklio galia Suomijoje įgauna visai kitokią prasmę, nes Helsinkyje vykstančiose konkūrų varžybose visa reikiama elektros energija pagaminama panaudojant žirgų mėšlą, skelbia „Reuters“.

Kitokia arklio galia: suomiai konkūrų varžybų metu mėšlą panaudojo elektrai gaminti
Asociatyvi nuotr.

Buvo panaudota daugiau kaip šimtas tonų 370 žirgų mėšlo, kad būtų sukurta 150 megavatvalandžių elektros energijos. Tokio energijos kiekio užteko ne tik 4 dienas vykusioms varžyboms, bet ir buvo šildomi kai kurie namai Helsinkyje.

Technologiją, kuri padeda elektros energija aprūpinti renginio vietą, sukūrė bendrovė „Fortum HorsePower“. Energijos užteko varžybų vietai apšviesti, švieslentėms ir netgi judančioms kliūtims.

Bendrovės vadovas Anssi Paalanen sakė, kad tokia technologija gali būti labai naudinga šalyse, kur auginama daug žirgų.

Pasak jo, galima įkrauti telefoną, panaudojus tik 0,2 litro mėšlo, o 2 žirgų išmatų kasdien užtektų namui prišildyti. Savo veiklą kompanija pradėjo 2015 metais. Ji jau surinko daugiau kaip 70 tūkst. tonų mėšlo ir turi 1250 klientų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!