Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/70185/huawei-pirma-karta-parduoda-savo-gamybos-lusta/spausdinti/

„Huawei“ pirmą kartą parduoda savo gamybos lustą

Publikuota: 2019-10-20 14:21
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos technikos gamybos milžinė „Huawei“ pati gamina „HiSilicon Kirin“ lustus, kuriuos naudoja savo išmaniesiems telefonams. Pagamintų „Kirin“ procesorių vos pakanka gaminamam „Huawei“ telefonų kiekiui, todėl mažiau svarbiems, biudžetiniams modeliams bendrovė kartais perka lustus iš gerai žinomų „Qualcomm“ ir „MediaTek“. Tačiau naujausi pranešimai tvirtina, kad visai netrukus į plačiąją rinką pasklis 4G ryšio IoT mikroschema „Balong 711“ – tai yra pirmasis „Huawei“ 4G ryšio lustas, patenkantis į atvirą rinką.

„Huawei“ pirmą kartą parduoda savo gamybos lustą

Išleistas dar 2014 m. lustas palaiko daugialypį ryšio režimą LTE-FDD / LTE-TDD / WCDMA / GSM. „Balong 711“ mikroschemą sudaro trys lustai: motininė mikroschema Hi2152, RF lustas Hi6361 ir energijos maitinimo lustas Hi6559. Ši 4G platforma buvo plačiai naudojama įvairiose pramonės šakose, o iš viso jos pagaminta apie 100 milijonų vienetų. Tad tai pakankamai tvirtai įsitvirtinusi rinkoje mikroschema.

Pirmasis „Huawei“ 4G ryšio lustų pardavimas gali tapti preliudija įmonei parduoti savo „Kirin“ lustus. „Huawei“ generalinis direktorius Yu Chengdong teigė, kad „Kirin“ procesoriai bus naudojamas tik pačios įmonėms gaminiams, tačiau bendrovė jau svarsto galimybę parduoti savo „Kirin“ serijos procesorius, jei reikalai pasisuks ne itin palankia kryptimi.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!