Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/70172/toyota-zengia-atgal-numarino-su-tesla-sukurto-elektrinio-rav4-projekta/spausdinti/

„Toyota“ žengia atgal? Numarino su „Tesla“ sukurto elektrinio „RAV4“ projektą

Publikuota: 2019-10-18 19:09
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Darius Verbickas
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

„Toyota“ praneša apie naują hibridinę „RAV4“ (PHEV) versiją ir tokį kompanijos sprendimą galima įvertinti, kaip žingsnį atgal. „Toyota“ drauge su „Tesla“ jau buvo pagaminusi vien tik elektra varomą „RAV4“.

Taip turėtų atrodyti naujasis hibridinis „RAV4“ © Gamintojo nuotr.
Taip turėtų atrodyti naujasis hibridinis „RAV4“
© Gamintojo nuotr.

Japonijos automobilių gamintojas jau gana ilgai yra žinomas dėl „Prius“ hibridinio automobilio. Tačiau kai „Toyota“ reikia rinktis tarp vien elektra varomo ir hibridinio automobilio, kompanija renkasi pastarąjį variantą.

Vienu metu „Toyota“ netgi investavo į „Tesla“ ir dirbo drauge, kad pagamintų vien tik elektra varomą „RAV4“ SUV variantą.

Buvo kalbama ir apie tolesnę bendrovių partnerystę bei galimą plėtrą, tačiau galiausiai paaiškėjo, jog „Toyota“ naudojosi „Tesla“ kompanija, kad ji jiems padėtų išsilaikyti Kalifornijos rinkoje ir atitikti šios valstijos įstatymus. Tad ir elektrinė „RAV4“ versija buvo siūloma tik Kalifornijoje.

Galiausiai, 2014-aisiais ši elektrinio „RAV4“ programa buvo uždaryta. Iki to laiko buvo pagaminta tik apie 2500 elektrinių „RAV4“. Na, o „Tesla“ ir „Toyota“ bendradarbiavimas galutinai baigėsi 2017-aisiais.

Praėjus penkeriems metams po elektrinio „RAV4“ gamybos nutraukimo, „Toyota“ skelbia apie hibridinio „RAV4“ (PHEV) pateikimą rinkai. Naujoji versija rinkoje turėtų pasirodyti 2021-aisiais metais.

„Toyota“ kol kas nepaskelbė jokių konkrečių „RAV4“ (PHEV) specifikacijų, tačiau pranešime spaudai pabrėžiama, kad tai bus galingiausias „RAV4“, kokį iki šiol kompanija yra sukūrusi.

Oficialiai „Toyota“ naująjį „RAV4“ (PHEV) turėtų pristatyti dar šiais metais – lapkričio 20 d. – Los Andžele vyksiančioje automobilių parodoje.

Nors hibridinio automobilio pasirinkimą turėtume sutikti džiugiai, tačiau toks „Toyota“ žingsnis vis tiek yra gana keistas ir kelia pagrįstus klausimus: nejaugi „Toyota“ nieko neišmoko bendradarbiaudama su „Tesla“, kai sukūrė elektrinį „RAV4“? Ar nebūtų geriau patobulinti jau turėtą automobilį ir jį paleisti į rinką, nei kurti naują ir dar hibridinį?

Vietoje naujo elektrinio „RAV4“, po septynerių metų pertraukos gausime hibridinį. Žinoma, „Toyota“ daug dėmesio skiria vandeniliu varomoms transporto priemonėms ir neseniai išgirdome apie „Mirai“ versiją. Bet visgi. SUV hibridas 2021-aisiais? Tuo metu rinkoje jau bus kitų kompanijų vien tik elektra varomų SUV, tad labai tikėtina, kad „Toyota“ turės problemų su savo automobilio realizacija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!