Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/70149/technologijos-skverbiasi-vis-placiau-vatikane-pristatytas-ismanusis-rozinis/spausdinti/

Technologijos skverbiasi vis plačiau: Vatikane pristatytas išmanusis rožinis

Publikuota: 2019-10-17 14:06
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: LRT.lt

Išmaniosios technologijos skverbiasi į vis platesnes auditorijas. Antradienį technologijos pažangą pasitiko Vatikanas – čia pristatytas išmanusis rožinis.

Gali būti, kad iki šiol populiarius įprastus rožinius greitu metu pakeis išmanieji / „Youtube“ stopkadras
Gali būti, kad iki šiol populiarius įprastus rožinius greitu metu pakeis išmanieji
„Youtube“ stopkadras

Kaip rašo vaticannews.va, įrenginys bus orientuotas į jaunimą, o išmaniajame rožinyje bus pritaikyta ir speciali programėlė.

Išmanusis rožinis mažai kuo skirsis nuo įprastų, jaunimo ypač mėgstamų rankos apyrankių. Šios apyrankės veikimo principas taip pat nesudėtingas – dešimties karoliukų vėrinys su kryžiumi veiks prijungtas prie mobiliajame telefone įdiegtos programėlės „Click To Pray“.

Įdomu tai, kad rožinis veikti pradeda tuomet, kai žmogus pakelia ranką ir persižegnoja. Vėliau apyrankė atlieka tam tikrus automatiškus žingsnius, o žmogus „įvedamas“ į Rožinio maldą.

Kartu su išmaniuoju rožiniu įdiegtą programėlę „Click To Pray“ dar šių metų pradžioje pristatė ir jaunimui pasiūlė pats popiežius Pranciškus, kuris teigė, kad be interneto ir socialinių tinklų šiais laikais sunkiai išsiverstų ir bažnyčia, kuri siekia palaikyti artimą kontaktą su pasaulietiniu jaunimu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!