Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/70087/opel-isijungia-i-zaidima-jau-prades-gaminti-pirmaji-piguji-miesto-elektromobili-corsa-e/spausdinti/

„Opel“ įsijungia į žaidimą – jau pradės gaminti pirmąjį, pigųjį miesto elektromobilį „Corsa-e“

Publikuota: 2019-10-13 14:15
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Darius Verbickas
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Šių metų pradžioje „Opel“ užsiminė apie ketinimus išleisti savo labai populiaraus „Opel Corsa“ automobilio elektrinę versiją. Dabar gamintojas patvirtino, kad pirmasis jų elektromobilis rinkoje pasirodys „2020-ųjų pradžioje“ ir bus išties pigus.

Automobilių gamintojas anksčiau šiais metais skelbė, kad „Corsa-e“ elektromobilis turės 50 kWh baterijų kompleksą ir remiantis WTLP, vienu įkrovimu galės nuvažiuoti 330 kilometrų.

„Corsa-e“ © Gamintojo nuotr.
„Corsa-e“ © Gamintojo nuotr.

Taip pat teigiama, kad per 30 minučių elektromobilio baterija bus įkrauta iki 80 % ir gamintojas baterijai suteiks aštuonerių metų garantiją.

„Corsa-e“ turės 136 AG ir sukimo momentas sieks iki 260 Nm. Be to, elektromobilis palaikys tris važiavimo režimus: „Normal“, „Eco“ ir „Sport“. Nuo 0 iki 50 km/h „Corsa-e“ įsibėgės per 2,8 sekundės, o nuo 0 iki 100 km/h per 8,1s.

Pristatydamas naujos kartos „Corsa“ automobilį, gamintojas paskelbė, kad elektrinė šio automobilio versija rinkoje pasirodys „2020-ųjų metų pradžioje“.

Štai ką per naujosios „Corsa“ versijos pristatymą sakė generalinis „Opel“ direktorius Michael’as Lonsheller’is:

„Corsa yra ne tik vienas mūsų sėkmingiausių modelių per visą kompanijos istoriją, jo per pastaruosius 37-erius metus buvo parduota apie 14 mln. vienetų, bet ir mūsų elektrifikacijos pradininkas.

Nuo 2020-ųjų metų pradžios Saragosoje (Ispanijoje) pradėsime gaminti „Corsa-e“ elektromobilius. Tai bus pirmasis, visiškai elektra varomas Opel automobilis, pagamintas Europoje.

Tai yra labai aiškus ženklas, kad su naująja Corsa į Saragosos gamyklą atnešame ateitį – ir kad Opel pereina prie elektrinių automobilių.“

„Corsa-e“ elektromobilio kaina Europoje prasidės nuo 30 999 eurų, o Jungtinėje Karalystėje jį pardavinės su „Vauxhall“, „Opel“ dukterinės kompanijos prekės ženklu. „Opel“ teigia, kad dėka jų naujosios „Blitz“ strategijos, jau 2024-aisiais metais rinkai bus pasiūlyta „kiekvieno kompanijos turimo automobilio elektrinė versija“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!