Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/70013/microsoft-grizta-i-rinka-su-savo-procesoriumi/spausdinti/

„Microsoft“ grįžta į rinką su savo procesoriumi

Publikuota: 2019-10-08 07:21
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kelerius metus „Microsoft“ dirbo kartu su „Qualcomm“, kad sukurtų naujos klasės nešiojamųjų kompiuterių kategoriją, pagrįstą mobiliems telefonams skirtais lustais. Jau praėjusiais metais matėme porą tokių nešiojamųjų kompiuterių, veikiančių su „Snapdragon 835“ procesoriumi. Kaip parodė patirtis, to nepakanka efektyviam „Windows“ operacinės sistemos veikimui.

„Microsoft“ grįžta į rinką su savo procesoriumi

Prieš kelias dienas „Microsoft“ išleido modernesnio dizaino nei „Surface Pro 7“ planšetinį kompiuterį „Surface Pro X“, o įdomiausia tai, kad jame įrengtas „Microsoft SQ1“ procesorius, kurio parametrai visai įdomūs.

„Microsoft SQ1“ yra pagamintas pagal „Qualcomm Snapdragon 8cx“ lustą. Jei kalbėti dar tiksliau, tai yra „Snapdragon 8cx Custom Edition“ su aukšteniu procesoriaus ir GPU taktiniu dažniu. Procesoriaus galia siekia iki 3 GHz (8 x 2,84 GHz), o pagamintas jis pagal 7 nm technologiją panaudojant „ARM Cortex-A76“ ir „ARM Cortex-A55“ lustų architektūrą. Integruotas X24 LTE modemas palaiko iki 2 Gbps spartos atsisiuntimo greitį, be to integruoti „AC-Wifi“ ir dviejų kanalų 1866 MHz LPDDR4x atminties valdikliai. Kaip teigia gamintojas, šio procesoriaus našumas yra panašus į „Intel Core i5“ 8-osios kartos U seriją (pavyzdžiui, „i5-8250U“).

„Microsoft“ grįžta į rinką su savo procesoriumi

Kol kas užteks techninių dalykų ir akylai stebėsime ar sugebės šio lusto „Microsoft“ produktai konkuruoti su kitais, galia nestokojančiais įrenginiais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!