Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/69998/samsung-pristate-43-7-mp-asmenukiu-kameros-jutikli/spausdinti/

„Samsung“ pristatė 43,7 MP asmenukių kameros jutiklį

Publikuota: 2019-10-07 07:25
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Neseniai „Samsung“ pristatė iki šiol mažiausią kameros jutiklį – „ISOCELL Slim GH1“. Jis sukurtas specialiai „ploniems viso ekrano įrenginiams“ (angl. „slim full-display devices“), pikselių matmuo yra tik 0,7 mikrometrai (μm), o jų bendra skiriamoji geba 43,7 mega pikseliai (7 988 x 5 480 pikselių). „ISOCELL Slim GH1“ pagamintas pagal „Samsung“ „ISOCELL Plus“ technologiją, kuri naudoja pikselių izoliaciją, kad sumažintų tarpusavio spalvų maišymąsi, kuris atsiranda dėl itin mažo pikselių dydžio.

„Samsung“ pristatė 43,7 MP asmenukių kameros jutiklį

„Samsung“ taip pat pažymi, kad „ISOCELL Slim GH1“ taip pat siūlo „Tetracell“ technologiją – pikselių sujungimo metodą, kuris apjungia gretimai esančius taškus tam, kad pagauta šviesa būtų pateikiama tarsi 1,4 μm pikseliu.

„ISOCELL Slim GH1“ gali įrašyti 4K vaizdo įrašą iki 60 kadrų per sekundę greičiu, naudodamas „Samsung“ „Tetracell“ technologiją tam, kad sumažintų filmuotos medžiagos imtį iki standartinės 4K skiriamosios gebos (3 840 x 2160 pikselių). Jutiklis taip pat turi automatinį fokusavimą, išsiskiria HDR galimybėmis realiuoju laiku ir giroskopo pagalba veikiančiu elektroniniu vaizdo stabilizavimu (angl. EIS).

„Samsung“ teigia, kad „ISOCELL Slim GH1“ pradės gaminti dar iki šių metų pabaigos, o tai reiškia, kad greičiausiai jo nepamatysime jokiuose įrenginiuose iki 2020 m. ir pirmame jų ketvirtyje. „Samsung“ iš pradžių mėgsta išbandyti naujas technologijas savo biudžetiniuose ar vidutinės klasės įrenginiuose, tad greičiausiai jo nesutiksime ir naujame „Samsung Galaxy S11“. Atkreipę dėmesį į oficialiame pranešime spaudai žodelius selfie ir „itin plonas“, kai kurie technologijų apžvalgininkai neatmeta galimybės, kad būtent šis jutilis bus naudojamas naujame 2020 metų „iPhone“ flagmane.

p>
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!