Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/69958/arteja-skraidanciu-masinu-era-hyundai-rimtai-nusiteike-sukurti-skraidanti-automobili/spausdinti/

Artėja skraidančių mašinų era? „Hyundai“ rimtai nusiteikę sukurti skraidantį automobilį

Publikuota: 2019-10-03 14:14
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Skraidančios mašinos filmuose yra labai dažnas reiškinys jau ne vieną dešimtmetį, tačiau realybėje tokių dalykų nepamatysime, tiesa? Tačiau sunku būtų nesutikti su teiginiu, jog toks sprendimas ateityje tikrai bus įgyvendintas ir tik laiko klausimas kada tai įvyks. Atsakymą į šį klausimą tikriausiai galėtų pateikti kompanija „Hyundai“, kuri panašu, jog rimtai nusiteikę sukurti skraidančią mašiną.

Artėja skraidančių mašinų era? „Hyundai“ rimtai nusiteikę sukurti skraidantį automobilį

Pranešama, jog „Hyundai Motor Group“ visai neseniai įsteigė naują „Urban Air Mobility“ diviziją, kurios pagrindinis tikslas yra plėtoti skraidančių mašinų technologiją komerciniais tikslais. Toks gamintojo susidomėjimas šiame sritimi neturėtų stebinti, nes tikimasi, jog per ateinančius 20 metų miesto oro transporto sektorius gali išaugti iki 1,5 mlrd. JAV dolerių.

Naujai įkurtam „Hyundai“ padaliniui vadovaus patyręs aeronautikos inžinierius Jaiwonas Shinas. Kiek anksčiau jis vadovavo NASA aeronautikos tyrimų misijos direktoratui. Teigiama, jog vadovaujant J. Shinui, „Hyundai“ tikisi tapti „varomąja jėga“ miesto oro transporto sektoriuje.

Artėja skraidančių mašinų era? „Hyundai“ rimtai nusiteikę sukurti skraidantį automobilį

Skraidantys automobiliai nėra nauja tema tarp įvairių kompanijų, o anksčiau ši sąvoka kėlė tokių milžinų kaip „Uber“ ar „Volocopter“ susidomėjimą. Pastaraisiais metais vis dažniau įvairiose technologijų parodose būna demonstruojami įvairūs tokių automobilių konceptai, tačiau nei vienas iš jų kol kas taip ir neišžengė iš konceptų teritorijos.

Tačiau iki šiol niekas nebuvo parodęs tokio didelio dėmesio šiam sektoriui ir panašu, jog „Hyundai“ veiksmai šioje srityje gali įnešti visiškai naujų vėjų. Tikriausiai esminis klausimas šiai dienai – ar yra galimybių išvysti miestuose skraidantį automobilį per artimiausius 10 metų?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!