Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/69956/intel-stipriai-mazina-10-kartos-hedt-procesoriu-kainas/spausdinti/

„Intel“ stipriai mažina 10 kartos HEDT procesorių kainas

Publikuota: 2019-10-03 11:43
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Intel“ pagaliau susivokė, kad AMD yra rimtas priešininkas, o neįtikėtinai brangių procesorių laikai baigėsi. „Intel“ jau seniau teigė, kad būsimi 10 kartos aukščiausios spartos platformos „Core“ procesoriai siūlys gerą kainą/sparta santykį, tuo tada ne visi tikėjo.

Dabar „Intel“ praneša 10 kartos „Core“ HEDT procesorių kainas ir jos atrodo įspūdingai palyginus su tuo prie ko buvome pripratę. Nauji procesoriai su daug branduolių kainuos beveik per pus mažiau nei pirmtakai. Pavyzdžiui, „Core i9-10980XE“ su 18 branduolių ir 36 gijomis kainuos 979 USD, tuo tarpu pirmtakas kainuoja 1979 USD.

„Intel“ stipriai mažina 10 kartos HEDT procesorių kainas

Neaišku, kaip tokį procesorių kainų sumažinimą sutiks visi pardavėjai, nes per vieną naktį visas esamas 9 kartos „Core“ HEDT procesorių asortimentas netenka pusės vertės. Panašu, kad kažkas dėl šio kainų mažinimo patirs nemažai nuostolių. Gali nutikti ir taip, kad nuostolius prisiims patys „Intel“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!