Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/69902/roboto-humanoido-progresas-virto-pats-ir-varte-daiktus-o-siandien-uzsiima-gimnastika/spausdinti/

Roboto humanoido progresas – virto pats ir vartė daiktus, o šiandien užsiima gimnastika

Publikuota: 2019-09-30 07:39
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: LRT.lt

Kas kartą, kai internete pasirodo filmukas apie „Boston Dynamics“ sukurto roboto „Atlas“ pasiekimus, žmonės pradeda diskutuoti apie žmones primenančių ir imituojančių robotų galimybes.

Stopkadras / „Boston Dynamics“
Stopkadras / „Boston Dynamics“

Skirtumas tas, kad dar prieš kelerius metus žmonės leipo juokais iš nerangaus ir daiktus vartančio humanoido.

Vėliau patobulintas robotas parodė, kaip moka bėgti ir šokinėti įveikdamas įvairiausias kliūtis. Žinoma, tai nuostabus progresas, tačiau tą sugeba bevei kiekvienas žmogus.

Šį kartą roboto kūrėjai padarė kai ką įspūdingesnio, o „Atlas“ tapo gimnastu. Šis robotas šiuo metu laikomas geriausiai judančiu humanoidu pasaulyje.

Pirmą kartą viešai šis robotas pristatytas 2013 metais. Jis buvo beveik 2 metrų ūgio ir svėrė apie 150 kg. Jis buvo sukurtas JAV Gynybos ministerijai pavaldžios perspektyvių projektų agentūros DARPA užsakymu.

Šiandien robotas numetė svorio dėl 3D technologijomis atspausdintų dalių ir sveria apie 80 kg. Teigiama, kad robotas per sekundę gali įveikti 1,5 metro. Galingesnės baterijos ir mažesnis svoris jam leidžia būti pirmuoju humanoidu gimnastu pasaulyje. Kas žino, gal ateityje būtent humanoidai kovos ir Olimpinėse žaidynėse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!