Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/69848/muskas-teigia-kad-space-x-kosminio-laivo-prototipas-jau-beveik-baigtas/spausdinti/

Muskas teigia, kad „Space X“ kosminio laivo prototipas jau beveik baigtas

Publikuota: 2019-09-25 13:25
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: LRT.lt

„Mk1“ kosminio laivo prototipas turėtų būti užbaigtas šeštadienį, savo „Twitter“ paskyroje pranešė „Space X“ vadovas Elonas Muskas.

„Starship“ / Elono Musko/„Twitter“ nuotr.
„Starship“ / Elono Musko/„Twitter“ nuotr.

Šeštadienį, rugsėjo 28 d., „SpaceX“ įkūrėjas ir generalinis direktorius planuoja atskleisti daugiau naujų detalių apie „Starship“ ir „Super Heavy“ projektavimo darbus. 100 keleivių talpinsiantis erdvėlaivis ir didžiulė raketa turėtų leisti nuskraidinti žmones į Mėnulį ar net galbūt Marsą.

„Starship“ / Elono Musko/„Twitter“ nuotr.

Pristatymas vyks „SpaceX“ Teksaso padalinyje, netoli Boca Chica gyvenvietės, kur bendrovė kuria „Starship“ prototipą, žinomą kaip „Mk1“. Paaiškėjo, kaip ši bandomoji transporto priemonė atrodys, – sekmadienį prototipo nuotraukas paviešino E. Muskas.

Vienoje iš nuotraukų matyti technikai, kurie „Starship Mk1“ įmontuoja stabilumą užtikrinančius galinius pelekus. Kitame paveikslėlyje pavaizduota „Mk1“ apačia.

Muskas pridūrė, kad „Mk1“ apvalkalas bus sumontuotas iki šeštadienio. Taigi milijardierius verslininkas, rengdamas savo pristatymą, greičiausiai turės visiškai pabaigtą „Mk1“.

„Raptor“ yra naujos kartos variklis. Muskas teigė, kad tiek „Mk1“, tiek „Mk2“ – dar vienas prototipas, kurį „SpaceX“ kuria savo Floridos padalinyje, turės bent tris „Raptor“ variklius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!