Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/69827/huawei-sukurta-operacine-sistema-atkeliaus-i-europa-tapo-aisku-kur-galesime-ja-isbandyti/spausdinti/

„Huawei“ sukurta operacinė sistema atkeliaus į Europą: tapo aišku kur galėsime ją išbandyti

Publikuota: 2019-09-24 10:24
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanija „Huawei“ visai neseniai pristatė daugybę kalbų sukėlusią „Harmony OS“ operacinę sistemą. Nors iš pradžių buvo teigiama, jog ji bus skirta tik Kinijos rinkai, tačiau panašu, kad ji netrukus atkeliaus ir į Europą. Tiesa, išmaniųjų telefonų su šia platforma dar nereikėtų tikėtis, tačiau viena didžiausių Kinijos kompanijų turi įdomių naujienų ir be telefonų.

Kiek anksčiau, „Huawei“ atstovai patvirtino tai, jog šiemet nebus pristatytas joks išmanusis telefonas su „Harmony OS“. Tačiau panašu, kad vis dėlto šią operacinę mes galėsime išbandyti jau visai netrukus. Dukterinė „Huawei“ įmonė „Honor“ ketina atgabenti neseniai pristatytą „Honor Vision“ išmanųjį televizorių į Europą.

Naujasis „Honor Vision TV“ turi dvi skirtingas versijas – paprastą ir pro modelį. Brangesnis modelis pasižymi tuo, jog turi šešis 10W garsiakalbius, kai tuo tarpu įprastinė versija turi tik keturis. Televizoriai taip pat turi skirtingas atmintines – pigesnis modelis pasižymi 16 GB, o pro – 32 GB. Abu „Honor“ produktai naudoja „4K Quantum Dot“ paneles, kurias gamina Pietų Korėjos milžinė „Samsung“. Pranešama, jog Europoje pirkėjai galės pasirinkti 65 arba 75 colių įstrižainės ekranus, o kiek vėliau prasidės ir 55 bei 85 colių įstrižainės ekranais pasižyminčių modelių prekyba.

„Huawei“ sukurta operacinė sistema atkeliaus į Europą: tapo aišku kur galėsime ją išbandyti

Kompanijos „Honor“ išleistas televizorius veikia su „Honghu 818“ procesoriumi, kuris pasižymi itin pažangiomis vaizdo apdorojimo technologijomis. Naujasis „Honor Vision TV“ taip pat pasižymi tokiomis savybėmis kaip HDR, itin aukšta raiška, automatinį spalvų valdymą bei daugybę kitų funkcijų.

Tiesa, kol kas dar nėra tiksliai aišku kada šis išmanusis telefonas atkeliaus į Europą ir kuriose šalyse jį bus galima įsigyti. Kaip bebūtų, tai turėtų tapti pirmasis „Harmony OS“ operacinę sistemą turintis produktas mūsų žemyne.

Primename, jog naujoji „Harmony OS“ ateityje veiks su visomis programėlėmis, kurios skirtos HTML5, „Linux“ ar „Android“ platformoms. Tam, jog aplikacijų kūrėjai galėtų lengviau pritaikyti savo produktus naujai platformai, „Huawei“ suteiks prieigą prie specialaus įrankio, kuris leis kompiliuoti kodą iš įvairiausių kalbų, įskaitant C/C++, „Java“ ir „Kotlin“. Siekdami išvengti bet kokių diskusijų dėl naujos operacinės sistemos saugumo, kompanijos atstovai patvirtino, jog platforma nesuteiks pilnos prieigos (root access – angl.), kas „Huawei“ teigimu yra didžiausia rizika „Android“ ar kitose „Linux“ pagrindu sukurtose sistemose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!