Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/69749/naujos-kartos-e-up-nuvaziuos-toliau-kainuos-maziau/spausdinti/

Naujos kartos „e-up!“ – nuvažiuos toliau, kainuos mažiau

Publikuota: 2019-09-17 21:09
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Volkswagen“ savo naujos kartos „e-up !“ vadina elektromobiliu visiems. Naujojo modelio kaina nesieks nė 20 tūkst. eurų, taigi jis bus pigesnis už dabartinį, o nauja, dar talpesnė baterijų sistema leis vienu įkrovimu nuvažiuoti net iki 260 km. Išankstiniai „e-up!“ pardavimai Lietuvoje prasidės lapkričio viduryje.

Naujos kartos „e-up!“ – nuvažiuos toliau, kainuos mažiau

Didžiausias pokytis naujajame „e-up!“ – nuo 18,7 kWh iki 32,3 kWh išaugusi baterijos talpa. Dėl to vienu įkrovimu įveikiamas atstumas išaugo beveik dvigubai – iki 260 km (pagal WLTP). Užtat įkrovimo laikas sutrumpėjo: dabar 40 kW tiesioginės srovės įkrovikliu per valandą bus galima įkrauti 80 % baterijos. Bet to, pradėti, sustabdyti ir iš anksto suplanuoti įkrovimą bus galima pasinaudojus „maps + more“ programėle, kuri nuotoliniu būdu leis valdyti ir „e-up!“ oro kondicionierių.

„e-up!“ ne tik saugo aplinką, bet ir užtikrina vairavimo malonumą. Automobilio dinamines savybes lemia žemas svorio centras, kadangi jo baterijos sumontuotos dugne, ir elektrinis variklis, maksimalų sukimo momentą išgaunantis vos pajudėjus. 61 kW galios elektrinis „e-up!“ variklis iki 100 km/val. leidžia įsibėgėti per 11,9 s ir pasiekia maksimalų 130 km/val. greitį.

Naujos kartos „e-up!“ – nuvažiuos toliau, kainuos mažiau

Mažesnę „e-up!“ kainą lemia masto ekonomija. „Volkswagen“ planuoja rinkai pasiūlyti kaip niekada daug elektromobilių, o penkių durų „e-up!“ numatoma pagaminti gerokai daugiau nei pirmtako. Lietuvoje „e-up!“ kainuos mažiau nei 20 tūkst. eurų, į jo standartinę komplektaciją įeis automatinė klimato kontrolės sistema, „Composition phone“ radijo sistema su „Bluetooth“ ryšiu, „maps + more“ daugiafunkcinė ir įkrovimo valdymo programėlė, eismo juostos išlaikymo sistema „Lane Assist“ ir daiktų gabenimo paketas su dviejų aukščių reguliuojamu bagažinės dugnu ir uždangalu. „Style“ paketas leis pasirinkti dar daugiau „e-up!“ personalizavimo ir priedų variantų. Elektromobilio baterijai taikoma aštuonerių metų arba 160 tūkst. km garantija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!