Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/69652/polaroid-originals-isleis-nuotrauku-spausdintuva-kuris-gales-atspausdinti-nuotraukas-is-telefono/spausdinti/

„Polaroid Originals“ išleis nuotraukų spausdintuvą, kuris galės atspausdinti nuotraukas iš telefono

Publikuota: 2019-09-11 11:24
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

„Polaroid Originals“ pristatė savo pirmąjį „Polaroid“ spausdintuvą „Polaroid Lab“, kuris gali atspausdinti nuotraukas, esančias telefone.

„Lab“ viduje yra kamera su trimis objektyvais, kuri nufotografuoja jau nufotografuotą nuotrauką telefone. Nuotrauka tada yra optimizuojama fotografinei juostai ir atspausdinama. Pranešama, kad prietaisas veikia su „iPhone 6“ ir vėlesniais modeliais bei su dauguma „Android“ telefonų. Spausdintuvas įkraunamas „Micro USB“ pagalba. „Polaroid“ teigimu, vieno įkrovimo užtenka mėnesiui. Įrenginys pasirodys šiais metais ir kainuos apie 90€. Spausdintuvas priima bet kokias fotografines juostas, išskyrus „SX-70“.

„Polaroid Originals“ išleis nuotraukų spausdintuvą, kuris galės atspausdinti nuotraukas iš telefono

Norint naudotis „Lab“, savo telefone reikia būti įsirašius „Polaroid Originals“ programėlę, kurioje galima redaguoti nustatymus, tokius kaip ekspoziciją ar spalvų korekciją. Programėlės beta versijoje šie nustatymai nėra vizualiai atvaizduojami, taigi redaguojant nuotraukas, nematysite, kaip jie paveiks atspausdintą nuotrauką (neaišku, ar pasirodžius „Lab“ tai pasikeis). Taip pat galima vieną nuotrauką paversti į koliažą ir paskirstyti į devynias nuotraukas, tačiau koliažas turės didelius baltus rėmelius kiekvienoje nuotraukoje, kurie užims didelį nuotraukos plotą.

Svetainės „The Verge“ atstovė turėjo galimybę išbandyti naująjį prietaisą. Jai kilo sunkumų ieškant tinkamos vietos telefonui pastatyti, netgi su programėlės pagalba. Suradus tinkamą vietą, kito atspausdintos nuotraukos kokybė. „The Verge“ atstovės nuotraukos „iPhone 6S“ telefone yra detalios ir spalvotos, tačiau jas atspausdinus dingsta kai kurios detalės ir spalvos neatrodo tokios gražios. Bandytoja atspausdino tą pačią nuotrauką tris kartus ir kiekviena atrodė skirtingai ir nepatraukliai.

„Polaroid“ teigimu, atspausdintas nuotraukas reikia palikti kameros ritinėlyje arba palikti apverstas bent 15 minučių, kad jos būtų tinkamai išryškintos.

Šio prietaiso idėja tikrai šauni, tačiau fotografuoti jau nufotografuotą nuotrauką nėra pats geriausias sprendimas. Smagusis „Polaroid“ aspektas yra tas, kad atlikus spontanišką nuotrauką, negali žinoti, kokia ji gausis. Turint aiškią, kokybišką nuotrauką, nesinori jos pabloginti su neprognozuojama juosta.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!