Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/69609/kitais-metais-qualcomm-5g-modemas-bus-naudojamas-ir-vidutinio-pajegumo-telefonuose/spausdinti/

Kitais metais „Qualcomm“ 5G modemas bus naudojamas ir vidutinio pajėgumo telefonuose

Publikuota: 2019-09-09 09:21
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

„IFA“ parodoje „Qualcomm“ pristatė „8“ flagmanų serijos procesorius ir pranešė, kad nuo kitų metų 5G ryšys bus integruotas „6“ bei „7“ serijų čipsetuose.

„Qualcomm“ pareiškė, kad šie čipsetai palaikys daugybę 5G technologijų, pavyzdžiui, galimybę prisijungti prie milimetrinių bangų spektrų.

Po šio pranešimo galima drąsiai teigti, kad 5G modemą turės ne tik flagmanai telefonai, ryšys bus integruotas ir į tokius procesorius, kuriuos naudoja vidutinio pajėgumo prietaisai. Nuo kitų metų 5G ryšį turėtų palaikyti ne tik brangūs telefonai kaip „OnePlus 7“ ar „Samsung Galaxy Note 10“, kurie buvo vieni iš pirmųjų prietaisų, palaikančių naujos kartos ryšį, bet ir pigesni prietaisai.

Dauguma 5G prietaisų rinkoje naudoja „Qualcomm“ modemą, kuris yra atsiskyręs nuo pagrindinio procesoriaus. Vis dėlto šiemet „Qualcomm“ pranešė, kad 5G modemas bus tiesiogiai integruotas į „8“ serijos procesorių, kuris turėtų pasirodyti 2020 metais. „Qualcomm“ vėliau planuoja pasidalinti išsamesne informacija apie integruotą mikroschemą.

„Qualcomm“ teigimu, 12 kompanijų, tarp kurių yra „LG“, „Oppo“ ir „HMD Global“, jau planuoja naudoti naujus „7“ serijos procesorius savo telefonuose. „Qualcomm“ mano, kad šie gamintojai ketvirtajame šių metų ketvirtyje išleis prietaisus su integruotu čipsetu, o įrenginiai, naudojantys „6“ serijos čipsetą turėtų pasirodyti antroje 2020 metų pusėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!