Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/69475/amd-riboja-ryzen-3000-procesoriu-boost-dazni-del-ilgaamziskumo/spausdinti/

AMD riboja „Ryzen 3000“ procesorių boost dažnį dėl ilgaamžiškumo

Publikuota: 2019-08-29 10:11
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

ASUS darbuotojas atskleidė gan įdomios informacijos. Teigiama, kad AMD šiek tiek mažina „Ryzen 3000“ procesorių boost dažnį vien dėl to, kad procesoriai turėtų didesnį ilgaamžiškumą. Taip išeina, kad AMD pirma buvo nustačiusi per agresyvų boost algoritmą, kuris per ilgesnį laiką gali pakenkti siliciui.

AMD riboja „Ryzen 3000“ procesorių boost dažnį dėl ilgaamžiškumo

Pastaruoju metu vyksta daug diskusijų dėl ko skiriasi „Ryzen 3000“ procesorių boost dažnis tarp skirtingų pagrindinių plokščių, net lyginant to pačio gamintojo produktus. Panašu, kad dėl to reikia kaltinti AMD AGESA mikrokodą. Naujesnės AGESA mikrokodo versijos apriboja „Ryzen 3000“ procesorių boost dažnį, dėl jau minėtos ilgaamžiškumo priežasties. Tiesa, ateityje AMD gali išleisti lankstesnę AGESA mikrokodo versiją, kuri boost dažnį vėl leis padidinti jei tik to norės naudotojas.

Jei AMD mažina „Ryzen 3000“ boost dažnį, tai procesoriai nebepasieks deklaruojamų dažnių ant pakuotės. Gamintojai boost dažnius pateikia tik kaip orientacinius ir net jų nepasiekdami neneša jokios atsakomybės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!