Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/69395/facebook-isrado-pirstu-galiuku-fotoaparata/spausdinti/

„Facebook“ išrado pirštų galiukų fotoaparatą

Publikuota: 2019-08-22 11:26
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV patentų ir prekių ženklų tarnyba paskelbė „Facebook“ patento paraišką, susijusią su nešiojama pirštų kamera, kurią būtų galima valdyti rankos gestais. Kameros gali būti naudojamos vaizdo įrašams įrašyti ar tiesiogiai transliuoti vaizdo įrašus į vartotojo „Facebook“ paskyrą.

Išradimas susijęs su ant rankos sumontuota vaizdo kamera, integruota į tinklo aplinką, o jos vaizdo fiksavimo turinys gali būti siejamas kartu su kitais vaizdo įrašais tinklo aplinkoje, kad būtų galima sukurti sujungtus vaizdo įrašus, kurie būtų bendrinami socialiniame tinkle.

„Facebook“ išrado pirštų galiukų fotoaparatą

Vartotojas gali valdyti kamerą (-as) pats arba belaidžiu būdu ir nešioti ant rankos. Tiksliau tariant, belaidžio vaizdo kamera (-os) gali būti nešiojama ant vartotojo piršto (-ų) arba kaip žiedas (žiedai).

Vaizdo srautus galima sujungti mobiliuoju telefonu ar kitu tinkamu vartotojo įrenginiu (pvz. nešiojamu kompiuteriu, planšete). Kitos vartotojo valdomos kameros gali būti integruotos į mobilųjį telefoną ar kitą tinkamą vartotojo prietaisą. Kamera, nešiojama ant vartotojo rankos, gali būti sukonfigūruota valdymui rankos gestais ar judesiais. Pavyzdžiui, tam tikras rankos gestas (pvz., banguojantis judesys) gali įjungti arba išjungti fotoaparatą. Kitas rankos gestas (pvz., spragtelėjimo fotoaparato judesys) gali priversti kamerą pradėti filmuoti. Kitas rankos gestas (pvz., staigus rankos, nukreiptos į riešą, judėjimas aukštyn arba žemyn) gali priversti fotoaparatą sustabdyti įrašymą. Kitas rankos gestas (pvz., virpėjimas) gali sukelti tiesioginės transliacijos pradžią. Kiti fotoaparato judesių modeliai, atsirandantys dėl rankos gestų, gali nurodyti operacinio valdymo įvestis, pavyzdžiui, fotoaparato mastelio keitimo funkciją arba valdyti iššokusią reklamą.

Kameroje gali būti įspėjamoji lemputė ar kitas tinkamas indikatorius, kuris praneša vartotojui, kad filmavimas prasidėjo. Tam tikrais atvejais fotoaparatas gali būti naudojamas greitojo reagavimo (QR) ar panašių kodų skaitymui.

Kadangi tai yra „Facebook“, dalis išradimo yra pritaikoma taip, kad galima būtų valdyti ir sąveikauti su pasirodančiais skelbimais bei reklamomis „Facebook“ juostoje.

„Facebook“ išradimą pateikė JAV patentų tarnybai (angl. USPTO) sausio mėnesį, kuri pastarąjį užregistravo ir paskelbė liepą. Kada, ar iš viso šios kameros išvys dienos šviesą, parodys laikas, tačiau nuojauta kužda, kad jos būtų naudojamos ne tik reklamų valdymui ar tiesioginėms „Facebook“ transliacijoms.

p>
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!