Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/69286/neitiketina-samsung-dirbant-kartu-su-xiaomi-pristate-108-mpx-kameros-jutikli-telefonams/spausdinti/

Neįtikėtina: „Samsung“, dirbant kartu su „Xiaomi“, pristatė 108 MPx kameros jutiklį telefonams

Publikuota: 2019-08-13 09:21
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Mobilioji fotografija ir toliau neįtikėtinais žingsniais juda į priekį. Dar gegužės mėnesį Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ pristatė 48 MPx raiškos kameros jutiklį, o dabar buvo pristatytas ir naujasis „ISOCELL Bright HMX“ jutiklis. Dirbant kartu su Kinijos kompanija „Xiaomi“, naujasis jutiklis pasižymi net 108 MPx raiška.

Neįtikėtina: „Samsung“, dirbant kartu su „Xiaomi“, pristatė 108 MPx kameros jutiklį telefonams

Naujasis „Samsung ISOCELL Bright HMX“ jutiklis yra pirmasis toks jutiklis, kurio skiriamoji geba yra lygiavertė aukštos klasės DSLR fotoaparatams. Taip pat, tai yra pirmasis mobilus jutiklis, kurio dydis siekia 1/1.33 colio. Įdomu ir tai, jog „Xiaomi“ jau ruošiasi ir šio naujo jutiklio panaudojimui ir net neabejojama, kad kinai taps pirmieji, kurie pristatys telefoną su tokia įspūdinga kamera.

„ISOCELL Bright HMX“ dėl savo dydžio gali įsisavinti daugiau šviesos, esant prastoms apšvietimo sąlygoms, nei bet kuris kitas mobilus kameros jutiklis. Pažymima ir tai, jog esant geram apšvietimui, naudojama „Smart-ISO“ technologija. Jutiklis pats gebės parinkti tinkamiausią matricos jautrumą šviesai ir taip pereiti į optimaliausią ISO parinktį. Tokiu būdu išgautas vaizdas bus geriausio ryškumo bei sodrumo.

Skelbiama, jog mechanizmas taip pat naudos aukštesnes ISO parinktis tam, jog fotografuojant tamsesnėje aplinkoje būtų sumažintas triukšmo lygis, o tai vartotojui suteiks gerokai švaresnės fotografijos galimybes. Naujasis „Samsung ISOCELL Bright HMX“ jutiklis taip pat palaikys vaizdo įrašymo funkciją 6K raiška (6016 x 3384) su 30 kadrų per sekundę (fps).

Naujasis „Samsung“ produktas, kuris sukurtas bendradarbiaujant su „Xiaomi“, masinei gamybai bus paruoštas dar šio mėnesio pabaigoje. Kaip jau minėjome, „Xiaomi“ jau kuris laikas ruošia išmanųjį telefoną su „ISOCELL Bright HMX“ jutikliu, o jo pasirodymas taip pat turėtų įvykti šio mėnesio pabaigoje arba rugsėjo pradžioje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!