Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/69221/porsche-nors-ir-brangus-bet-pirkejai-jo-vis-tiek-geidzia/spausdinti/

„Porsche“ – nors ir brangus, bet pirkėjai jo vis tiek geidžia

Publikuota: 2019-08-07 15:56
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Darius Verbickas
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

„Porsche“ oficialiai patvirtino, kad jų pirmasis elektrinis automobilis „Taycan“ yra itin geidžiamas. Pirkėjai jau iš anksto rezervavo trečdaliu didesnį automobilių skaičių, nei kad tikėjosi pati kompanija. Skaičiai atrodo dar įspūdingesni, atsižvelgus į „Taycan“ kainą.

Anksčiau Vokietijos automobilių gamintojas teigė, kad „Taycan“ rezervacijų skaičius yra didelis, tačiau konkrečių skaičių nematėme.

Elektromobilis „Porsche Taycan“ pristatomas pasauliui

Buvo tik paskelbta informacija apie kai kurias specifines rinkas ir „Porsche“ teigė, kad vien tik Norvegijoje sulaukė 3000 išankstinių „Taycan“ rezervacijų.

Ir toks skaičius „Porsche“ turėtų labai džiuginti, nes įprastai šioje rinkoje kompanija per metus parduoda tik apie 600 transporto priemonių vienetų.

Vertinant pasauliniu mastu, „Taycan“ rezervacijų skaičiai turėtų būti dar didesni. Juolab, kad šių metų pradžioje „Porsche“ patvirtino didinanti planuojamus „Taycan“ gamybos pajėgumus, kadangi sulaukė daugiau, kaip 20 000 išankstinių elektromobilio rezervacijų.

Pirminis „Porsche“ tikslas ir buvo 20 000 „Taycan“ elektromobilių per metus, tačiau tąkart gamintojas nenurodė, koks gi tikslus tas rezervuotų automobilių skaičius.

Dabar „Porsche“ gamybos vadovas Albrecht’as Reimold’as ir personalo vadovas Andreas’as Haffner’is patvirtino, jog jau turi 30 000 išankstinių „Taycan“ rezervacijų.

Verta pažymėti, kad šiuo metu dar sunku įvertinti kokio rimtumo yra pirkėjų susidomėjimas „Taycan“ elektromobiliais, tačiau „Porsche“ už išankstinę rezervaciją kai kuriose rinkose prašo net 2500 JAV dolerių (2253 eurų).

Šie rezervacijų skaičiai paskelbti greičiausiai neatsitiktinai. Rugsėjo mėn. rinkoje jau turėtų pasirodyti „Taycan“ elektromobilis ir daugelis tikisi, kad jis bus pagamintas, remiantis „Mission E“ koncepcine transporto priemone, ir turės visas tas technines specifikacijas, apie kurias buvo kalbama per pastaruosius metus.

Visgi, neseniai buvo pranešta, kad „Taycan“ iš pradžių palaikys 250 kW įkrovimą, o ne 350 kW, kaip buvo skelbta anksčiau.

Rinkai bus pasiūlyta bazinė „Taycan“ versija su galiniais varomais ratais ir 80 kWh baterijų paketu. Aukštesnės klasės versijose bus 96 kWh baterijų paketas.

Kainos kol kas oficialiai dar nepaskelbtos, bet tikimasi, kad bazinė „Taycan“ versija kainuos 80 000 JAV dolerių (72 tūkst. eurų), o galingiausia versija 130 000 JAV dolerių ( 117 tūkst. eurų).

Tokios kainos yra kiek mažesnės, nei buvo skelbiama anksčiau, tačiau „Taycan“ vis tiek išlieka brangiu elektriniu sedanu. Bet net ir nepaisant to, pirkėjai rodo ganėtinai didelį susidomėjimą.

Ir tokie „Porsche“ kompanijos pranešimai leidžia suprasti, jog elektromobilių gamybos apimtys per metus gali pasiekti ir 40 000 vienetų. Kaip pirmam kompanijos elektromobiliui ir dar ganėtinai prabangiam – labai geras rezultatas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!