Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/69172/intel-isleidzia-10-kartos-core-mobilius-procesorius/spausdinti/

„Intel“ išleidžia 10 kartos „Core“ mobilius procesorius

Publikuota: 2019-08-05 07:35
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Intel“ oficialiai išleidžia 10 nm procesorius, kurie, kaip tyčia, priklauso 10 kartos „Core“ procesorių šeimai. Šie procesoriai dar bus žinomi „Ice Lake“ kodiniu pavadinimu ir turės 9 W, 15 W ir 28 W TDP reitingus. Vien iš TDP reitingų aišku, kad tai mobiliam segmentui skirti procesoriai. Kada „Intel“ išleis stalinių kompiuterių 10 nm procesorius dabar dar nepranešama.

„Intel“ išleidžia 10 kartos „Core“ mobilius procesorius

10 kartos „Core“ „Ice Lake“ procesoriai palaikys WiFi 6 ir „Thunderbolt 3“ standartus, o taip pat 3200 MHz DDR4 atmintį. Integruotas grafikos procesorius turės iki 64 vykdomųjų blokų ir siūlys gerą spartą nelabai reikliuose žaidimuose. Išleidžiamų procesorių dažnis vienos gijos užduotyse sieks iki 4.1 GHz, o apkrovus visus branduolius galime tikėtis pamatyti iki 3.6 GHz dažnį. Kaip jau buvo pranešta seniau, šie procesoriai turės tik iki 4 branduolių ir 8 gijų. „Intel“ žada, kad „Ice Lake“ procesoriai pasiūlys iki 18 % didesnę spartą per taktą. Tai atrodo labai įspūdingas spartos šuolis, bet būtų gerai jį patvirtinti su nepriklausomais testais. Kadangi tai procesoriai nešiojamiems kompiuteriams, tai išleidimo dieną šių procesorių apžvalgų neišvysime. Nešiojami kompiuteriai su naujais procesoriais pasirodys kiek vėliau, konkrečios datos dar nėra. Aišku tik tiek, kad jie bus paruošti šventiniam sezonui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!