Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/68708/elektros-irenginius-perkeliant-vartotojo-iniciatyva-pareiga-apmoketi-visas-islaidas/spausdinti/

Elektros įrenginius perkeliant vartotojo iniciatyva – pareiga apmokėti visas išlaidas

Publikuota: 2019-06-28 15:08
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), išnagrinėjusi vartotojo ir AB „Energijos skirstymo operatorius“ ginčą dėl įmokos dydžio už elektros įrenginių (kabelių spintų) perkėlimą, pasisakė, kad tais atvejais, kai elektros įrenginiai perkeliami vartotojo iniciatyva, jam tenka pareiga apmokėti visas su tuo susijusias išlaidas.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.

VKEKK pateiktame prašyme vartotojas nurodė, kad nesutinka su AB „Energijos skirstymo operatorius“ apskaičiuota mokėtina suma už elektros įrenginių perkėlimą – operatorius už šias lėšas ne tik atliko perkėlimo darbus, bet ir įrengė naujas kabelių spintas. Vartotojo teigimu, naujai įrengtos kabelių spintos priklauso operatoriui, todėl jų kaina neturėtų būti įtraukta į perkėlimo darbų kainą. Todėl vartotojas prašė perskaičiuoti mokėtiną sumą, neįtraukiant į ją naujai įrengtų kabelių spintų kainos.

VKEKK, išnagrinėjusi faktines ginčo aplinkybes ir atsižvengusi Energetikos inspekcijos išvadą, pasisakė, kad operatoriui būtinybė statyti naujas kabelių spintas atsirado dėl vartotojo pageidavimo, todėl šiuo atveju operatorius mokėtiną sumą pagrįstai apskaičiavo įtraukdamas visas susijusias tiesiogines faktines išlaidas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!