Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/68644/huawei-ir-toliau-stebina-naujasis-kirin-procesorius-lenkia-rinkos-grandus/spausdinti/

„Huawei“ ir toliau stebina: naujasis „Kirin“ procesorius lenkia rinkos grandus

Publikuota: 2019-06-23 20:06
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kaip ir buvo tikėtasi, Kinijos technologijų milžinė „Huawei“ pristatė aukštesnio-vidutinio segmento išmaniesiems telefonams skirtą procesorių „Kirin 810“. Dėka šio pristatymo, kinų įmonė tapo pirmuoju išmaniųjų telefonų gamintoju, turinčiu du 7 nm technologijos lustus savo dispozicijoje.

„HiSilicon Kirin 810“ yra 8 branduolių procesorius, aprūpintas dviem „Cortex-A76“ didelio pajėgumo branduoliais, kurių maksimalus taktinis dažnis siekia 2,27 GHz bei šešiais energetiškai efektyviais „Cortex-A55“ branduoliais su maksimaliu 1,88 Ghz dažniu. Procesoriui kompaniją palaiko „Mali-G52“ grafikos plokštė.

„Huawei“ ir toliau stebina: naujasis „Kirin“ procesorius lenkia rinkos grandus

Naujasis lustas gali pasigirti nauja „DaVinci“ architektūros pačios „Huawei“ sukurta neuroninių tinklų mikroschema (angl. NPU), kuri naudoja mažiau energijos ir turi dirbtinio intelekto technologiją, renkančią net 32,280 taškų sintetiniuose testuose – šioje srityje ji lenkia dabartinius rinkos lyderius „Snapdragon 855“ bei „Snapdragon 730“. Tiesa, kitose kategorijose amerikiečių procesoriai vis dar laimi. Nepaisant šio fakto, tai yra nuostabus pasiekimas turint galvoje tai, jog „Kirin 810“ yra ne aukščiausios, o vidutinės klasės lustas.

„Kirin 810“ pagamintas pagal tą pačią „TSMC“ 7nm dydžio tranzistoriaus technologiją – tą pačią naudoja „Snapdragon 855“ bei galingasis „Apple A12 Bionic“.

Kompanija taip pat paminėjo patobulintą procesoriaus vaizdo apdorojimo technologiją kuri neatsilieka nuo flagmanuose esančių lustų. „Huawei“ pristatė ir itin galingą naktinės fotografijos algoritmą, pasižymintį didesniu įamžinamos šviesos lygiu bei geresne tolerancija.

Minėtoji NPU mikroschema, kartu su „Huawei HiAi 2.0“ dirbtinio intelekto (DI) vystymo platforma bei nuosavu kompanijos „Game+“ režimu, turėtų pagerinti žaidimų patirtį.

Naujasis „HiSilicon Kirin 810“ procesorius yra pirmasis kompanijos lustas iš visiškai naujos „Kirin 800“ serijos. Kaip galima spėti iš jo pavadinimo, tai – aukštesnės-vidutinės klasės lustas, atsiduriantis tarp vidutinės klasės „Kirin 700“ bei aukščiausios klasės „Kirin 900“ gaminių.

„Huawei Nova 5“ yra pirmasis išmanusis, kuriame bus įmontuota kompanijos naujiena. Prie jo netrukus prisijungti turėtų „Huawei 9X Pro“, kurio viduje taip pat suksis „Kirin 810“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!