Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/68554/xiaomi-pristate-elektrinius-nedaug-kainuojancius-rieducius/spausdinti/

„Xiaomi“ pristatė elektrinius nedaug kainuojančius riedučius

Publikuota: 2019-06-17 20:10
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Turbūt esate matę visokių įmantrių riedučių, bet beveik neabejojame, jog to, ką dabar išvysite, nebūsite matę niekur kitur. „Xiaomi“ neseniai pristatė naujausią kartu su „Ninebot“ kurtą produktą – „Mijia Self Balancing e-Skates“ savaime išsibalansuojančius elektrinius riedučius. Tiesą pasakius, vien jų išvaizda atrodo futuristiškai, o dar net nepradėjome kalbėti apie veikimą.

„Xiaomi“ pristatė elektrinius nedaug kainuojančius riedučius

Pirmiausia, atkreipkime dėmesį į kelias produkto specifikacijas. Kiekvienas riedutis sveria 2,6 kilogramo, kas yra visai neblogas rodiklis, o jo rėmas pagamintas iš tvirto magnio lydinio ir sveria vos 354 gramus. „Xiaomi“ labai stipriai akcentuoja jų lengvumą ir tvirtumą, tad neturėtume jaudintis dėl jų patvarumo net ir naudodami ilgai. Deja, oficialiai skelbiama, jog jais važinėti gali daugiausiai 80 kilogramų sveriantis žmogus, todėl daugeliui lietuvių vyrų, tai būtų ganėtinai rimtas trūkumas. Na, bet dažniausiai tokie gamintojų apribojimai būna tik dėl perdėto saugumo ir patvarumo, todėl realybėje šie riedučiai turėtų leisti važinėtis ir kiek daugiau 90-100 kilogramų sveriančiam žmogui.

Kiekvienas riedutis vienu įkrovimu turėtų leisti važiuoti maždaug 80 minučių. Taip pat juose įdiegta moderni „BMS“ baterijos valdymo sistema, apsauganti nuo baterijos susidėvėjimo, esant mažam įkrovimo lygiui. „Ninebot“ griežtai įspėja, kad riedučiais važinėtis galima tik ant plokščios ir lygios kelio dangos.

Kompanija teigia, kad kurdama šį produktą panaudojo visą per 20 metų šioje srityje sukauptą patirtį (po „Ninebot“ slepiasi praeityje garsių „Segway“ riedžių kūrėjai). Riedučių mechanizmas toks sudėtingas, jog jie lyginami su automobiliu, kuris, akivaizdu, sumažėjo kelis kartus.

Prekyba „Mijia Self Balancing e-skates“ Kinijoje prasidės birželio 18 dieną, o numatoma kaina apytiksliai siekia 130 eurų. Mūsų manymu, tai puiki dovana vaikams, norintiems elektrinio paspirtuko, kuri ne tik bus kur kas įdomesnė, bet ir kainuos mažiausiai 2 kartus mažiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!