Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/68489/metz-naujas-senas-vardas-ismaniuju-tv-rinkoje/spausdinti/

„Metz“ – naujas (senas) vardas išmaniųjų TV rinkoje

Publikuota: 2019-06-12 19:02
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ričardas Jaščemskas
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Neseniai vykusioje didžiausios skaitmeninių technologijų parodos IFA spaudos konferencijoje buvo pristatytas naujas, bet kartu ir senas televizorių gamintojas. Jau daug metų nesikeičiant TV rinkos gigantams, tai išties įdomus įvykis, o naujas vardas suteiks daugiau pasirinkimo, ypač vertinant tai, jog bus orientuojamasi į vidutinį segmentą.

„Metz“ – naujas (senas) vardas išmaniųjų TV rinkoje

Kas gi slepiasi po „Metz“ vardu? Lietuvoje ši kompanija ko gero nėra plačiai žinoma, apie ją galbūt yra girdėję tik klasikinės garso aparatūros ar foto įrangos gerbėjai. Tai mažame Vokietijos miestelyje Zirndorfe dar 1938-ais įkurta gamintoja, Europoje išgarsėjusi dėl pažangios radijo aparatūros ir foto blyksčių. Per pastaruosius keliolika metų kompanija įsitvirtino premium klasės televizorių segmente Vokietijoje su „Metz Classic“ prekės ženklu.

2015 metai buvo ypatingi „Metz“ – pradėta bendradarbiauti su Kinijos televizorių gamybos gigantu „Skyworth“. Apjungus jėgas nuspręsta „Metz“ prekės ženklą pristatyti platesnei rinkai – po ilgo pasiruošimo 2018 metais anonsuotas globalus „Metz Blue“ prekės ženklas, jungiantis „Skyworth“ gamybinius ir technologinius pajėgumus bei inovacijas ir vokišką dizainą bei kokybę.

Pergrūstoje televizorių rinkoje „Metz“ bandys konkuruoti geru kainos ir kokybės santykiu bei „švaria“ „Android TV“ operacine sistema. Teko bandyti ne vieną „Android“ televizorių dar tik pasirodžius pirmosioms šios OS versijoms, ir įspūdžiai buvo ne patys geriausi. Bet įvairūs gamintojai ir „Google“ nemetė šios idėjos, tad dabar išleista jau aštuntoji „Android TV“ versija. Skirtumas nuo ankstesnių išties didelis, ypatingai dėl to, kad paprasta susieti „Android“ telefoną ir per jį valdyti televizorių. Apie tokias galimybes, žinoma, jau nuo seno gyrėsi visi gamintojai, bet būtent vadinama „švari“ „Android“ OS veikia tikrai sklandžiai. O ir žaidimų naujausia versija palaiko vis daugiau – galima rasti ne vieną „Android“ hitą ir patogiai valdyti telefonu.

Patys „Metz“ televizoriai taikosi į vidutinį segmentą, rekomenduojamos išmaniųjų „Android TV“ kainos prasideda nuo 550 Eur už 50 colių modelį. Be įprastų ekranų, kompanija siūlo ir OLED standarto televizorius, tiesa ši pažangiausia technologija vis dar nepigi – 55 colių S9A modelis kainuoja 1500 Eur. Lietuvoje pirmieji „Metz“ televizoriai neseniai pasirodė „Telia“ interneto parduotuvėje. Pasak gamintojo atstovų, planuojama sparti plėtra ir netrukus jie turėtų atsirasti pagrindiniuose technikos prekybos tinkluose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!