Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/68345/samsung-galaxy-note-10-turetu-gauti-greiciausia-ikrovima-pasaulyje/spausdinti/

„Samsung Galaxy Note 10“ turėtų gauti greičiausią įkrovimą pasaulyje

Publikuota: 2019-06-03 21:01
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Samsung“ pristatė porą naujų USB Type-C „Power Delivery“ standarto įkrovimo kontrolerių (mikroschemų, montuojamų telefone ir reguliuojančių įkrovimo srovės parametrus).

„SE8A“ bei „MM101“ yra aprūpinti „eFlash“ funkcija, kuri leidžia atnaujinti lusto programinę įrangą. Abi mikroschemos gali tiekti net 100 vatų galios (20V x 5A) srovę. „SE8A“ turi specialią papildomą apsaugos funkciją, kurios kol kas nesugebėjo pasiūlyti joks kitas analogiškas produktas. „MM101“ gali aptikti drėgmę telefono viduje bei sustabdyti įkrovimo procesą, kai vartotojui kyla grėsmė patirti mirtiną elektros smūgį. Šis lustas taip pat palaiko šifruotą produkto autentifikavimo standartą, vadinamą „AES“. Abi mikroschemos geba apsaugoti įrenginį nuo per didelės įtampos.

„Samsung Galaxy Note 10“ turėtų gauti greičiausią įkrovimą pasaulyje

Dėl naujųjų kontrolerių buvimo telefone, gamintojo patvirtinti įkrovikliai galės komunikuoti su išmaniuoju ir parinkti optimalų energijos kiekį, kad baterija būtų įkraunama kuo efektyviau. 100 vatų įkrovimo galia pakeis „Samsung Galaxy S10“ serijoje esančią maksimalią vos 15 vatų įkrovimo galimybę.

Vis dėlto „Samsung“ nėra pirmieji, pristatę tokios galios baterijos pripildymo galimybę. „Xiaomi“ tokios pačios galios įkrovimą, pavadinimu „Super Charge Turbo“, pristatė prieš kelis mėnesius. Kinų gamintojo teigimu, ši sistema yra pajėgi 4000 mAh bateriją įkrauti nuo 0 % iki 50 % vos per 7 minutes, o visiškas akumuliatoriaus įkrovimas trunka vos 17 minučių. Palyginimui, šiuo metu telefonuose greičiausi diegiami sprendimai bateriją iki 100 % įkrauna maždaug per valandą.

„Samsung“ tikina, jog vartotojas greituoju 100 W įkrovikliu be baimės galės krauti ir kitus, tokios didelės galios nepalaikančius įrenginius, pavyzdžiui, ausines ar išmanųjį laikrodį, mat maksimalus 100 W įkrovimas bus aktyvuotas tik tada, kai įkroviklis aptiks kurią nors iš mano minėtų mikroschemų telefone. Visais kitais atvejais įkroviklis parinks maksimalų saugų baterijos papildymo greitį, kurį prietaisas palaiko.

„Samsung“ atskleidė, kad „MM101“ kontroleris dar kol kas yra testavimo etape, o štai „SE8A“ jau masiškai gaminamas. Tai reiškia, jog 100 vatų įkrovimo funkcija turėtų atsidurti rugpjūtį pristatomame „Samsung Galaxy Note 10“ telefone.

Kitos kompanijos, manoma, taip pat nesnaudžia – spekuliuojama, kad „Apple“ pagaliau atsisakys apgailėtinų dėžutėje pridedamų 5 vatų galios įkroviklių ir pradės komplektuoti 18 vatų versijas, kurios šiuo metu randamos tik „iPad Pro“ dėžutėje. Šiuo metu toks daiktas „iPhone“ naudotojams papildomai kainuoja maždaug 40 eurų. Nors palyginus su „Samsung“ naujiena tai vis tiek atrodo apgailėtinai, tai vis tiek būtų tam tikras žingsnis į priekį.

Didesnės talpos baterijų ir greitesnio jų įkrovimo kombinacija yra tai, kuo džiaugsis kiekvienas aktyvus išmaniojo naudotojas. Netolimoje ateityje telefonų baterijos ne tik be problemų galės atlaikyti darbo dieną be papildomo įkrovimo, bet ir atėjus laikui papildyti energijos atsargas per vos kelias minutes, naudodamos tokios galios įkrovimo sistemas kaip šiandien aptarta „Samsung“ naujiena.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!