Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/68195/google-glass-prisikele-google-paskelbe-apie-nauja-verslui-skirta-versija/spausdinti/

„Google Glass“ prisikėlė: „Google“ paskelbė apie naują verslui skirtą versiją

Publikuota: 2019-05-24 09:25
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Po triukšmingo debiuto prieš šešerius metus praėjo nemažai laiko. Kažkada vadinti vienu inovatyviausių produktų, akiniai liko dulkėti nedidelio skaičiaus savininkų lentynose ir tapo pavyzdžiu, kad net ir labai perspektyviais laikomi produktai gali patirti fiasko.

„Google Glass“ prisikėlė: „Google“ paskelbė apie naują verslui skirtą versiją

Vis dėlto panašu, kad „Google“ nesiruošia akiniams suteikti muziejaus relikvijos titulo – išleista atnaujinta „Google Glass Enterprise Edition 2“ versija, skirta išskirtinai įmonėms.

Naujieji akiniai pasižymi daugybe aparatinės dalies patobulinimų. Pats ryškiausias iš jų – naujasis „Snapdragon XR1“ procesorius, pagamintas pagal naująją 10 nm technologiją, palaikantis dirbtinio intelekto variklį, siūlantis žymiai spartesnį veikimą ir žymiai ilgesnę baterijos tarnavimo trukmę, kas itin svarbu dėvimiems įrenginiams.

„Google Glass Enterprise Edition 2“ taip pat turi ženkliai geresnę kamerą bei naująją USB-C jungtį su greitojo įkrovimo galimybe. Iš kitų specifikacijų galima paminėti 640×360 ekrano modulį, 3GB operatyviosios ir 32 GB vidinės atminties, Bluetooth 5 ir Wi-Fi 802.11ac palaikymą bei atsparumą dulkėms ir vandeniui.

Programinėje dalyje taip pat atsirado pasikeitimų. „Android 8.1“ pakeitė atgyvenusią 4.4 versiją ir yra didelė galimybė, kad akinius pasieks „Android 9“ atnaujinimas. Tai atveria naujas galimybes aplikacijų kūrėjams ir užtikrina, kad bent kelerius metus akiniai nenueis užmarštin.

Kad ir kaip bebūtų gaila, „Google“ aiškiai pareiškė, kad „Google Glass Enterprise Edition 2“ skirti tik verslo subjektams, tad jais savo darbuotojus aprūpinti norinčios kompanijos dėl įsigijimo turėtų kreiptis tiesiogiai į „Google“.

Kadangi akinių kaina nukrito nuo egzotinių 1500 JAV dolerių, iki 999 $, galime tikėtis, kad mūsų minimas įrenginys bus žymiai prieinamesnis ir sulauks platesnių pritaikymo galimybių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!